Srpanj 19, 2025, 10:45:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mojih 54 l  (Posjeta: 2477 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
mojih 54 l
« u: Studeni 11, 2008, 15:32:55 poslijepodne »
da vam predstavim moj akvarij nakon dva mjeseca kako sam mijenjala setup.slika je malo mutna od aparata ali...
molim komentare

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
Odg: mojih 54 l
« Odgovori #1 u: Studeni 12, 2008, 12:44:50 poslijepodne »
hvala svima na komentarima...pa baš nitko da mi da koji savjet???

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Studeni 12, 2008, 13:04:46 poslijepodne »
Polako nikkka...bit će komentara..ne brini!  ;D
Slikica je doista malo mutna, ali dobro, vidi se dosta. No, pokušaj "opaliti" još koju...onako, iskosa, pa od gore... :P

Akvarij po mom ukusu ima potencijala, ali mu treba vremena - malo mi je prejak kontrast bijele podloge s ostalim no, pretpostavljam, da kad se razraste bilje, taj će kontrast biti bitno manji. Panj je inače fenomenalan!  :)

A koje ribice sve imaš unutra? Vidim da su silno živahne... :klap:

Offline Splico

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Split
« Odgovori #3 u: Studeni 12, 2008, 13:05:59 poslijepodne »
Slike su stvarno loše daj malo se potrudi i slikaj par komada da te možemo bolje kudit.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 12, 2008, 13:10:05 poslijepodne »
A baš, teško je koemntirati nešto s ovakvom slikom. Ovako "na mutno" bih rekao da je kamen dišao iz mora? A ovo drvo sa desne strane (valjda je drvo??) bi ja rađe polegnuo pa ga okružio biljem.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Studeni 12, 2008, 17:37:54 poslijepodne »
Drvo je dobro namišteno jer koliko vidim skriva filter, a na njega (drvo jelte) bi bilo dobro privezat koji anubias barteri var. nana da se uhvati i lagano raste po njemu. Da je polegnut ne bi bia tako efektan, po mojoj procjeni barem. I još oko njega posadit bilje pa ga tako "utopit". Nikako.

Ja bi radije makao kamen, jer mi ne paše u biljnim akvarijima. Mora imat baš neko svoje ja ili jako ideju oko koje se slaže bilje da bi se dobro uklopo - jasno IMHO. Šta se razmještaja bilja tiče, OK. Kada naraste, svakako malo presložit kada vidiš što se uhvatilo, što ne, što uspijeva, a šta ne. Da se ne dogodi da složiš bilje tako da sve fokusiraš na neku biljku, pa da ispadne da joj ne pašu uvjeti i ona propadne, pa imaš nekakav razmještj u kojem se osjeća da je nešto čudno/nedostaje.

Od ribica vidim šverta (mužjaka), bijele mollyje (90% siguran da su oba muška), udovice, jednog corydorasa i (nisam siguran - nekih 70% jer je totalno mutna, ali to znači da je brza riba što odgovara onome što mislim a to je) zebrica. Čudan mix u najmanju ruku.

Obzirom da su sve to mužjaci od živorotki neće biti podmladka, ali da su u paru ženka i mužjak od svake vrste za tren bi bilo tu jako puno ribica. Ako se drže živorotke, nekako (ne iz iskustva jer nikad nisan drža više vrsta živorotki u istome akvariju, nego iz logike, jer od početka razmišljam tako) samo jednu vrstu živorotki bi trebalo držati u jednome akvariju, čisto da ne bude dupli baby boom u akvariju i onda previše ribica, problemi u akvariju i slično.

Corydorasi su jatne ribice, pa bi bilo dobro imati bar nekoliko njih, ne jednoga. A i zabavno ih je gledati - meni su to jako drage ribice. Zebrice (ako je to zebrica) su isto jatne, pa bi i njih trebalo imati nekoliko barem.

Znači nekakva odluka šta točno želiš imati u akvariju bi trebala prethodit maloj čistki koja je potrebna.
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #6 u: Studeni 12, 2008, 21:52:00 poslijepodne »
hvala na komentarima.probat ću staviti još koju slikicu uskoro.prebacila sam se sa hp na vistu pa mi je sve nešto čudno u smanjivanju slika.kamen nije morski,bar nebi trebao biti jer sam ga uzela u zoo shopu u splitu. kako sam u mojoj prijašnjoj temi rekla ribice sam kupovala po savjetu "velikih" stručnjaka kod mene u šibeniku pa mi sada žao ribica..od mola ima i mužjaka i ženki,šverti su 1m+2ž,somića ima tri + 1 algojed + puž. zalutala je i jedna zebrica ali šta da radim sada s njom.tri su crne udovice,5 neonkica i par muških i ženskih gupija...znam da je puno vrsta ali slušala sam savjete "pametnijih".dok ne smislim šta ću s njima neka za sada stoje,ne tuku se,sve je ok.
panj je bio polegnut prije ali mi se nije svidio pa sam ga podigla da mi sakrije grijač i filter.od jednog anubiasa već imam tri pa ću viditi kako dalje.za sada sam ostavila ovako kako je. probala sam izvaditi mahovinu iz rijeke krke kod nas ali kako sam vidila da ima crvića odustala sam od stavljanja.u kavariju je samo jedna grančica obrasla mahovinom ali se uklopila u ovo zelenilo od anubiasa...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #7 u: Studeni 12, 2008, 21:59:44 poslijepodne »
e jel ono puž?? mislim...jel to jabučar ili je neki drugi....nešto mi čudno izgleda.
e i..silver molly su ti mužijaci di im je cura?????ili su "veseli"? :D :D

šta je ono u sredini izgleda ko palma..nešto..neke grančice????
jel ono pravi kamen? uhvatile se alge jel?
možda koju mahovinu da nasadiš na to deblo  :D ;)

i nije ti problem ubacit još koju zebricu.....one vole društvo... :D ;)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #8 u: Studeni 12, 2008, 22:06:12 poslijepodne »
cure su se ko prave sakrile,na sredini je anubias,tj dva stopljena u jednu cjelinu. na kamenu jesu algice ali ne mrdaju i ne šire se.probala sam algu kilerom ali ne pomaže pa sam odustala. zebrice neću uzimati.ova koja je tu neka živi dok ne nekome ne poklonim a danas sutra kad nabavim novi akvarij ( zarazilo me je šta ću,samo daj bože novaca)onda ću ove ribice prepoloviti,pojačati možda još koju neonkicu,ostaviti šverte npr a mole prebaciti u novi i nemam pojma šta već..
« Zadnja izmjena: Studeni 12, 2008, 22:41:12 poslijepodne od nikkka33 »

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #9 u: Studeni 16, 2008, 21:43:32 poslijepodne »
može li mi tko reći jel moja švertica trudna ili joj je šta..probajte viditi jer ovo je slikano nakon dugovremenog ganjanja po akvariju.pliiiz

Offline Andor

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 64
« Odgovori #10 u: Studeni 20, 2008, 10:47:36 prijepodne »
Bok,
uistinu je lijep. I ja sam početnik i moram priznati da ti je ljepši od moga.
Eto sada guštaj u komplimentima.
Sretno i pozdrav.
Andor.
Andor

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #11 u: Studeni 21, 2008, 20:40:46 poslijepodne »
Ono je puž i to lijepi veliki zlatni jabučar, a kamen koliko vidim, je vulkanski kamen. Panjina je mrak - baš mi se sviđa. Nego, puno je to ribica za 54 l.

Mislim da ti je jedino rješenje jedan akvarij od 100 l.  :D Vjerujem da će se društvo složiti sa mnom. I onda ih lijepo rasporediš. I za nepunih 6 mjeseci imaš 4 -5 akvarija, uzgajaš mlade i eto te među nama ovisnicima  :drool:  :hyper:  :lud:
I love ribeki