Kolovoz 07, 2025, 05:48:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: botia  (Posjeta: 1091 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline čiovo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
botia
« u: Studeni 12, 2008, 13:10:11 poslijepodne »
Pozdrav,
moja botioja se danas malo cudno ponaša, leži na pijesku i ne krece se puno, jućer je bila živahna i sve je bilo super, inace dosta slabije napreduje o svoje kompanjonke (kupljene su skupa) znale su one cili dan biti skrivene u panju i rupama, ali danas mi se ova moja nekako malo cudno ponaša, evo slike:

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: botia
« Odgovori #1 u: Studeni 12, 2008, 14:05:36 poslijepodne »
čuj, malo si mi sumnjivi njezini "obrazi"...koliko znam, ne bi smjeli biti tako crveni...
ako je mjeriti po mojim zlaticama, takav je simptom uzrokovan bakterijom i vrlo se efikasno i relativno kratko liječi bactopurom...

no, nadam se da će se još tko javiti s mišljenjem...

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 12, 2008, 14:37:29 poslijepodne »
Pozdrav,
di da nabavim taj  bactopurom i di mogu saznati u kojoj ga kolicini dodajem, dali je moram prebaciti u karantenu ( a tamo imam gupije za pripremu za prebacivanje u glavni tank...) šta sad!!!! jao meni, a ova botijica mi je ljubimica!!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Studeni 12, 2008, 14:57:23 poslijepodne »
preporučam da je staviš u karantenski akvarij na liječenje (dakle, izdvojiš, da ne "liječiš" zdrave ribe!)...uz dodavanje zraka svakako (liječenje uvijek traži dobru aeraciju)
bactopur je serin proizvod, ima ga u gotovo svim dućanima gdje imaš papice za ribice...a na njemu je i uputa... u pravilu ide cca 1 kapljica na 1 l vode,svaki drugi dan, s time da onaj dan kada ne daješ lijek, mijenjaš 30 % vode...
s obzirom da su botie dosta osjetljive na lijekove, davaj joj pola doze lijeka...
nadam se da će biti sve OK

a koliko su ti ove druge ribice "u pripremi" - mislim, možeš li ih staviti u glavni akvač?
i, drugo pitanje - provjera vode!?...ili, jesu li bile kakve promjene u zadnje vrijeme...

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 12, 2008, 16:21:00 poslijepodne »
ribice koje su mi u karantenskom tanku su tamo tek 5 dana i bilo je onih problema o kojima sam pisao, za gupije, to se sad stabiliziralo, ali ih nebi još stavljao u glavni tank. A što se tiće promjena vode mijenjao sam vodu u nedjelju u glavnom tanku, sve promjene sam vršio prema metodama koje radim od početka.

:'( Na žalost za moju botijicu nema više spasa  :'(  .....kad sam nabavljao aq nisam imao pojma da ce toliko biti tesko kad neka ribica ugine ah :'(

Šta ce mi biti sa ovom drugom botijicom, njih dvije su bile nerazdvojne, mogu li sad kupiti drugu, kako ce se njih dvije uklopiti.

« Zadnja izmjena: Studeni 12, 2008, 16:47:52 poslijepodne od čiovo »

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Studeni 12, 2008, 20:26:40 poslijepodne »
jako mi je žao ribice! :'(

no, nabavi ovoj drugoj prijateljicu...ali isto provedi karantenu kao za svaku ribicu!

sretno!