Srpanj 27, 2025, 13:11:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: koliko mjehurica se moze dobiti s diy co2?  (Posjeta: 1522 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tbusljet

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
koliko mjehurica se moze dobiti s diy co2?
« u: Listopad 11, 2008, 13:15:05 poslijepodne »
koliko ste najvise mjehurica uspjeli dobiti pomocu kvasca i secera? meni svakih 8 sekundi izadje jedan mjehuric, moze li se dobiti vise?

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Odg: koliko mjehurica se moze dobiti s diy co2?
« Odgovori #1 u: Listopad 11, 2008, 13:41:06 poslijepodne »
U nutrafinovom CO2 sistemu dobijem cca 1 mjehurić u dvije sekunde, dok u totalno diy CO2 s plastičnim bocama što sam sam složio dobijem jedva jedan mjehurić u nekih 4-5 sekundi, a s istom smjesom  :question:

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #2 u: Listopad 11, 2008, 14:17:11 poslijepodne »
koliko ste najvise mjehurica uspjeli dobiti pomocu kvasca i secera? meni svakih 8 sekundi izadje jedan mjehuric, moze li se dobiti vise?

Ja kad smjesam moram ventilom smanjit protok koliko to brzo ide van! Smjesu pravim od pola kile secera, 2.cajne kvasca i 1.cajna sode bikarbone, nasipam u to mlaku vodu i sutra dan idu mjehurici ko nenormalni i bez ventila nebi mi bilo dobro!
780L
780L 2.dio

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #3 u: Listopad 11, 2008, 14:21:43 poslijepodne »
Za nutrafinovu bocu namiješam šećera do prve crte, žličicu instant kvasca, pol žličice sode bikarbone, mlake vode do druge crte u boci, mjehurići nije da baš lete, da stavim manje sode bi išli vjerojatno brže al bi se smjesa isto brže potrošila. Meni je ok, jedino me čudi da u diy s plastičnim bocama mjehurići idu jako sporo a s istom smjesom, boca za smjesu je od jedne litre, a boca-brojač mjehurića je od pol litre.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2008, 14:28:33 poslijepodne »

Mozes dobit koliko hoces...sto je vise kvasca to je reakcija burnija u kracem vremenu, manje kvasca manje mjehurica duze vremena.

Soda sluzi kao stabilizator, da ne bi prva dva dana bilo puno mjehurica, a poslije malo.

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #5 u: Listopad 11, 2008, 15:06:58 poslijepodne »
Za nutrafinovu bocu namiješam šećera do prve crte, žličicu instant kvasca, pol žličice sode bikarbone, mlake vode do druge crte u boci, mjehurići nije da baš lete, da stavim manje sode bi išli vjerojatno brže al bi se smjesa isto brže potrošila. Meni je ok, jedino me čudi da u diy s plastičnim bocama mjehurići idu jako sporo a s istom smjesom, boca za smjesu je od jedne litre, a boca-brojač mjehurića je od pol litre.

Ja radim isto kao i ti samo dodam jedva na vrho žličice sode i dobivam cc 2 mjehurića u sekundi. Sasvim dovoljno za moj 180 l.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0