Svibanj 09, 2025, 06:44:24 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Cayman 80 rasvjeta T8/T5  (Posjeta: 4136 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Cayman 80 rasvjeta T8/T5
« u: Svibanj 28, 2008, 22:27:18 poslijepodne »
U našim dućanima na caymanu 80 stoji rasvjeta 2*18 T8, na ferplastovoj stranici 2*24 T5. To će se tko zna kada pojaviti kod nas, to su novi modeli, a 2*18 je niš za zahtjevnije biljke. Glupo pitanje - da li se na taj s T8 2*18 mogu staviti te jače T5 lampe 2*24? Pretpostavljam da ne, ali tko pita ne skita   :-[ jer ako se ne može staviti jača lampa onda to traži montiranje dodatne rasvijete...

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
Odg: Cayman 80 rasvjeta T8/T5
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2008, 23:13:03 poslijepodne »
Dobro pretpostavljaš, ne mogu se staviti T5 na T8 grla, ne odgovara ni veličina grla ni vrsta prigušnice... ako si spretan sa DIYanjem ostaje ti montiranje dodatne rasvjete ili skidanje postojeće T8 i stavljenje T5 (ali bi i u ovom slučaju bilo dobro dodati još koju lampu više)

Daj link di si vidio da ferplastovi Cayman 80 akvariji imaju 2*24 T5.... gledam ovdje ali spominje se samo 2*18:
http://www.ferplast.com/marexeng/products/aquariums/tabid/134/Category/115/Default.aspx
http://www.ferplast.com/marexeng/products/aquariums/tabid/134/Category/118/Default.aspx
http://www.ferplast.com/marexeng/products/aquariums/tabid/134/Category/134/Default.aspx
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2008, 06:42:57 prijepodne »
Na talijanskom ferplastovom webu, trebao bi biti najažurniji budući da je to talijansko

http://trade.ferplast.com/it/pagina_595.html

Uglavnom, dobio sam informaciju da kod nas do jeseni ništa od ove jače rasvijete, vjerojatno imaju zalihu naši koju moraju riješiti, ali bi onda i popust kakav mogli staviti naši uvoznici, moš mislit, još će ga i poskupit  :roll:

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2008, 08:15:07 prijepodne »
i na engleskom dijelu je isto, ali ne kužim čemu im na istoj domeni postoje dva podsita s različitim podacima  :roll:
http://trade.ferplast.com/en/
http://www.ferplast.com/

A što se tiče naših trgovaca, a tako je to... nije gazda - gazda dok ne stavi 200% marže  :D, šalim se... stoji ovo što kažeš da se obično kada izađu novi modeli bilo čega, snižava cijena starome modelu ili se isti povlači iz prodaje.
No kod nas većina trgovina ustvari nisu zastupnici neke firme pa da imaju opremu za prezentaciju već rade tako da otkupljuje opremu i stave svoju maržu na kupovnu cijenu što je ok (čitaj: nije me briga). No kada se dogodi ovakva situacija s novim modelm, nemaju mogućnost zamjene postojeće robe kod proizvođača ili veletrgovca (to bi bilo kao da bi ja sada otišao u trgovinu i tražio da mi zamjene Fluval 404 za 405), a ako spuštaju cijenu onda su u gubitku čim ti izdaju račun... Zato u prodaju ne puštaju nove modele dok se ne riješe starih jer svaki kupac ako mu daš mogućnost izbora i relativno malenu razliku u cijeni će odabrati noviji model akvarij (ionako će istresti par somova kuna pa stotica-dvije više ne igra neku ulogu).
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2008, 08:58:46 prijepodne »
A što se tiče naših trgovaca, a tako je to... nije gazda - gazda dok ne stavi 200% marže  :D, šalim se...
u svakoj šali pola istine  ;D

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2008, 11:56:24 prijepodne »
Taj novi Cayman je na tržištu već cijelu ovu godinu. Istina je i ovo o zalihama, dok ne rasprodaju stare ništa od novih, mada se to polagano mijenja i kod nas.
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2008, 16:35:30 poslijepodne »
Na tržištu kod nas ili vani? Ako je i kod nas, gdje si vidio i po kojoj cijeni? Tu po Rijeci oni koji ga imaju ga sa 2*18w lamapama.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #7 u: Lipanj 01, 2008, 15:46:50 poslijepodne »
Vani,kod nas ih nisam vidio, a iskreno da ti kažem nisam ni gledao. Treba pitati po dućanima ako ti ga mogu naručiti, kada sam ga ja kupovao prije nekih 2 godine Dario iz Zoomanie mi ga je prodao po najnižoj cijeni koju sam bio našao u HR, svaka čast. Pitaj njega možda, nikada ne znaš jer znaš da je on uvijek za dogovor.

"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #8 u: Lipanj 01, 2008, 20:58:41 poslijepodne »
Probat ću pitat njega kad odlučim, bio sam neki dan tamo ali on ima isto jedan sa 2*18w lampama, no, izgleda, koliko sam saznao, da do jeseni ih neće ni biti kod nas tih sa jačom rasvjetom, pa malo počekati neće niš bit. A što se tiče dogovora s Dariom, to mu svaka čast.