Skoro sam dvojici prijatelja odnijela hrpu rogolista... Jedan je vec dva puta "kosio" i dijelio, a drugi mi je trazio jos... Ista voda, nema nikakve kemije, zivorotke kod obojice, priblizno ista rasvjeta... Stvarno pojma nemam... :-\
Kod mene rogolist (pod 0,7W/l) raste na dnevnoj bazi (kazu to je normlano). No, prije 2 mjeseca sam stavila malo u mali aq (0,4w/l) i desila su drasticna promjena u morfoligiji... Listici su se skratili na 1/3, prorijedili, rast dramaticno usporen...
Cak ni plutanje od 2 tjedna nije ucinilo veliki napredak, no ipak ga je bilo...
Dakle, moje iskustvo kaze ni jedna biljka ne voli šokove, svaka voli biti okruzena izobiljem nutrijenata, a rogolist svjetlo posebno...
Zbilja mi je skroz cudno sto plutajuci rogolist ne raste lijepo...
Mozda ga precesto kratis, mozda mu fali nutrijenata (posebno nitrata), mozda je dosao iz skroz druge sredine, mozda imas ribe zeljne biljne prehrane (meni su majusni slatki gupici od dva tjedna smazali saku rogolista, pitala sam se za svoje zdravlje, ono oci, mozak i sl.

)...
Aquatic, kad se sam (ili umjetno

) rogolist spetlja, vjeruj jako ga je tesko u komadu razdvojiti... I onda je to lijepa hrpica, koja raste na sve strane... I mene nerviraju ti osobenjaci...