Eto nije mi se dugo niš desilo u akvariju pa da ne bude dosadno...75 litara, mijenjam tjedno 20-30% vode, čistim dno...održavam uglavnom i vodim brigu o akvariju. Imam jato od 10 neonki i 10 razbora te komunalci aymonieri, cory, ancistrus, kuli.
Pred godinu dana sam imao pomor gupija i znam što je bakterijsko raspadanje peraja, sad se desilo da mi je jedna razbora uginula, peraja joj se rascvala, ali nije to bila peraja kao tada kod gupija kada su se raspadala i vukle u niti, ovoj razbori je baš kao da je pocjepkana po dužini, i uginula je. Ostale ribice izgledaju ok, osim što je jedan kuli nekako poblijedio, posvijetlio, ne znam je li to ima veze s drugim.
Iako mi ostale ribice izgledaju ok, stavio sam bactopur i izvadio aktivni ugljen, lagano podignuo temperaturu s 25 na 27. Treba li još podignuti temperaturu budući da su neonke unutra? Za dva dana bi prema uputama ponovio dozu bactopura i onda piše da se izmijeni djelomično voda. Nakon koliko dana po drugom dodavanju bactopura izmijeniti vodu i koliko? Nakon izmjene vode da li da vratim aktivni ugljen ili bi bolje rješenje bilo staviti punu dozu easy life ffm da to sve raščisti?
Malo me panika hvata jer sam pred godinu dana ostao na svega par ribica pa ne bih da se to ponovi...možda i nije ništa strašno ali ta peraja me zabrinula, slike nemam jer nema ni ribice više a ostale izgledaju ok, ali sam svejedno pristupio liječenju.
Da li sam dobro postupio i što mi dalje predlažete? Ja se samo nadam da neće biti drugih žrtava...