Hmm. to je oko zaista cudno.
Ne izgleda mi ko standard bakterijska infekcija, al ni kao plijesan ili gljivice... kako god, ako se siri onda sigurno nije ozljeda. Sol je dobra, al sol ne ljeci, sol je prevencija.
Ja bih preporucila FMC, Medimor, ili Tetra General Tonic - lijekovi koji djeluju na veliki broj bolestina, ne samo jednu. U svakom slucaju treba pozuriti jer mislim da nece dugo.
I da, guppyji nisu nista manje osjetljivi od ostalih, zapravo, osjetljiviji su. Imaju njezne duge peraje sto ih cini podloznijima nekim bolestima. Na glasu riba za pocetnike su samo zato jer se lako razmnozavaju, pa i usprkos visokoj stopi mortaliteta uvijek nesto ostaje.
Sljepljivanje peraja obicno ima veze sa pljesni i gljivicama, no moze imati razlicite uzroke. Ono sto se tu opisuje vise izgleda kao da je uzrok kemijskog porijekla tj. voda. Neznam kako je zavrsilo.
Btw. kada se redovito radjaju ribice sa SBD-om (kada nemoze plivati ravno nego zadnji dio pada) onda je neka riba ili ribe u akvariju genetksi nepogodna za reprodukciju pa bi ju trebalo sprijeciti da se razmnozava....