Kolovoz 10, 2025, 06:11:18 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: novi setup  (Posjeta: 9956 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bjelos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #50 u: Listopad 02, 2007, 00:51:00 prijepodne »
Ludwigia je poludela... Razmisljam da li da je ostavim samu u levom cosku, a bacopu koja je iza nje i koja se uopste i ne vidi, da prebacim negde levo...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #51 u: Listopad 02, 2007, 01:26:00 prijepodne »
Veceras me muz pita, imal Bjelos gdje, prekopava li stogod. A ja odgovorim ma ne, smirila se sad malo pusta bilje da raste...

Umrla sam od smijeha kad sam vidjela post... Opet te je spopalo... Neka, neka... Ko je vidio strpljivog akvaristu. Ti se lupom traze...

A sad ozbiljno!

Oho, sad se glossa vidi i odavde... Ma sve ce ovo puno drugacije izgledati kad ona popuni dno skroz...
Da, bacopa ti se ne vidi pa bi im mogla zamijeniti mjesta... Ali mi se cini da bi ju trebala odrzavati na nekoj visini koja bi odgovarala pola visine ludwigie. Tako da imas grmic bacope, a da joj ludwigija bude zaklon i da se vidi sva njena ljepota...

Jesi udomila ajkulice? Kako discusi? Jesi nabavila testere? A lotus?

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #52 u: Listopad 02, 2007, 18:47:00 poslijepodne »

Ma nisam ja najnormalnija...Ma nabacano mi je sve nekako, neorganizovano a ja ne znam kako da ga sredim... Kabomba je pocela da propada koliko je premestam... Imam sad jednu novu ideju. Vraticu onaj panj, ali cu ga skratiti, da bih onaj razgranati deo stavila u centralni deo koji je sada prazan. Ali nije jos uvek potonuo pa nemam za sta da ga vezem. Mahoivnu cu vezati za njega, a ispred gust grm Hemianthusa...

Ajkulice sam udomila u aq od 540 litara, tamo imaju jos 2 od 30-ak cm... Diskusi rastu lepo, dobila sam i nekoliko beba albino ancistrusa, a kupila sam 2 ramireza... Nisam mogla da odolim, preslatki su. Takodje sam dobila i kozice, pa uskoro ocekujem male jarice. Valjda ce neki preziveti pored riba...

Zaa testere nikako da odvojim pare, sve mi zao...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #53 u: Listopad 02, 2007, 22:24:00 poslijepodne »
Bas sam htjela pitati, jesi meni poslala najbolji dio cabombe ili se s tvoje nesto desava. Nekako mi se usukala. Cini mi se da je prosli put bilo vise...

Ramireze sam vidjela, ali se nisam mogla sjetiti jesi li ih imala prije. Prelijepi su... Bas ti zavidim. To je ovdje misaona imenica... O kozicama da ne pricam... Zelim ti svu srecu sa svima njima...

Znas sad kad nesto gledam sve ovo cini mi se da bi za tebe pravo rjesenje bilo crtanje. Ne, ne salim se... Nacrtaj si frontalno akvarij i poslozi kako hoces da ti aq izgleda. Ono gledas u biljcice i otprilike si to predstavis. Nista umjetnicki... A onda sve istumbas po nacrtu. Mislim da sad imas dovoljno bilja da to mozes napraviti. I meni izgleda malo zbrkano. Posebno taj lijevi dio...
Sta uopce imas iza ludvigie osim bacope?
A taj panj. Zasto ga ne moes vezati opet za neki kamen? Mada nisam sigurna gdje bi ga sad vratila...

Ajde ti zamijeni mjesta (bacopu i ludvigiu) pa da vidimo...

Uf ti i ja cemo ovako do... Ko zna kad... Ali valjda na kraju nesto i napravimo...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #54 u: Listopad 03, 2007, 17:20:00 poslijepodne »

To sto se vidi na slici su Altispinose, njih imam vec nekoliko meseci. A ramirezi su novi, sakrili su se u travu, ne znam sta im je... Skupili repno peraje i "cute"... A kozice i nisam htela, nego sam ih dobila od druga koji je rasformirao aq. Za sad ih niko ne dira, a i pocinju da mi budu simpaticne....

Sad se zalim drugu akvaristi kako vise ne znam sta cu sa akvarijumom... ne pada mi nista na pamet konkretno, nego premestam, tumbam... iza ludwigie je onka crvenkasti limun sto sam i tebi poslala, i ovo cupavo, valjda Limnophila. Mozda u tom cosku ostavim samu ludwigiu, videcu, ne znam vise nista. Spremam neki glupi ispit pa mi nije ni do cega.

Hvala draga na pomoci, valjda ce ispasti nesto od ovoga. Inace aq ti je prelep!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #55 u: Listopad 04, 2007, 00:52:00 prijepodne »
Prvo sretno ti sa ispitom... Neka on tebe malo zamuci jos koji dan da se to biilje oporavi od napada...

Ma zar postoji neko kome kozice nisu simpaticne... To se ti salis...
I ako ti dosade ili budes imala viska, javi...

A sad samo jedna recenica za tank...

Cini mi se da se vracamo na pocetak da nam ne treba puno vrsta biljaka...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
novi setup
« Odgovori #56 u: Listopad 04, 2007, 08:59:00 prijepodne »

čitam ja ovu cijelu trakavicu, gledam slike...i ...stvarno, "Ljudsko srce nikad zadovoljno nije"....

akvač ti je sad lijep, ostavi ga malo na miru, i vidjet ćeš kad se bilje još razraste....a onda kreni čupat....mislim da je ovo rješenje najbolje do sada!

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #57 u: Listopad 08, 2007, 18:15:00 poslijepodne »

Glossom sam zadovoljna. . . I kabomba je pocela da napreduje, ne diram nista. . .

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #58 u: Listopad 09, 2007, 00:28:00 prijepodne »

Evo i slika sa strane

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
novi setup
« Odgovori #59 u: Listopad 09, 2007, 13:23:00 poslijepodne »

Offline teacher

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 52
novi setup
« Odgovori #60 u: Listopad 09, 2007, 13:39:00 poslijepodne »
divno, divno....
meni je bilo super i na prvoj slici! treba pustiti bilje da se razraste pa ćeš tek onda moći da doneseš odluku gdje-šta i koliko čega...
pravo mi se sviđa i ljubomoran sam!
hoću i ja ovako!!!!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #61 u: Listopad 10, 2007, 03:23:00 prijepodne »
Jao glose... Covjece, pa ovo je prelijepo... Uf... Zavidim ti...

Diskus je bombonica...

Vidim strpljiva si... Svaka cast... Ali komentare tek kad das jednu s prednje strane...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #62 u: Listopad 27, 2007, 23:28:00 poslijepodne »

Opet je bilo premestanja, izbacivanja biljaka iteska srca sam smanjila broj vrsta biljaka. Jos uvek nisam zadovoljna, cekam da se rotakla rotundifolia i limnophila razgranaju u desnom cosku. Kabomba se i dalje muci, po svoj prilici ce leteti napolje, ali otom potom. Alternathero je trenutno na sredini ali kada poraste premesticu je desno. Diskusi sve vise dobijaju boju, i lepo napreduju. Kritikujte, dajte svoje misljenje. Pozdrav svima!

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
novi setup
« Odgovori #63 u: Listopad 27, 2007, 23:36:00 poslijepodne »
Bombon

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #64 u: Listopad 29, 2007, 02:01:00 prijepodne »
Bravoooo!!!

Esam ti rekla da nista ne cackas i samo ce doci na svoje...

Ma prekrasno... Tepih je mocan pravo, iako mi zbog njega sad smeta pozadina... Ih da je crna, koja bi to dubina bila... Ali i ovako je odlicno...

Vidim bacopa i cabomba su fasovale... Lotus je bas narastao... Uf, veliki je i super je...

Moram samo jednu crnu recku staviti... Nije sto moram nego mi je ovo sve toliko lijepo i svijetlo da ova tamna lijeva strana odudara... Ah ta mahovina... (Ja svoju sinoc svu pocupala...) Da ti je tu onaj veliki anubijas... Onako lijepo zelen. Tu bi bio u sjeni i bilo bi mu taman... (Os da ti ga vratim?)

Ma sad kad nesto razmislim nema sanse da je mahovina stvarno ovako tamna kao na slici. Ako je svjetlije nego na slici onda i ona sigurno izgleda odlicno...

Ma sve u svemu meni se jako, jako svidja...

Sta ti je ovaj mali grmic naprijed desno?

P.S. Vidim ispiti se polazu i ne plivas previse...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
novi setup
« Odgovori #65 u: Listopad 29, 2007, 08:21:00 prijepodne »
Odlican akvarij , malo desna strana šepa al kad se razraste bilje jos bit ce super...

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #66 u: Listopad 29, 2007, 19:10:00 poslijepodne »

Hvala vam svima na pohvalama, mnogo je bolje nego ranije, ali nisam jos uvek zadovoljna. Razlog je bas ta desna strana sto sepa, pa jedva cekam da se rotala i limnophila jos rasire. Takodje zosterfolia slabo ide u visinu, ali nadam se da ce kad jos malo poraste lepo cucnuti uz ludwigiu. Imam i nesto malo rotale green pa ce valjda i ona napraviti fin grm na sredini. Aq je mnogo svetliji uzivo, a mahovinu sam natrpala zbog kozica, to je njihovo carstvo . Ne izgleda uopte tamno. To u prednjem desnom cosku je hemianthus koji je pun koncaste alge, ali valjda ce se i to srediti.

Takodje mi smeta sto se panjevi vise i ne vide, pa sam razmisljala da ubacim ovo.... Mnogo manje ce izgledati u aq, jer je slikano iz blizine. Sta mislite?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #67 u: Listopad 30, 2007, 02:06:00 prijepodne »
Meni izgleda odlicno!
Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #68 u: Studeni 27, 2007, 00:58:00 prijepodne »

Evo i najnovija fotkica...

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #69 u: Veljača 19, 2008, 16:30:00 poslijepodne »

Prosla su 2 i po meseca od posledneg javljanja, pa evo nekih novih slika. Nastavljam u istoj temi da se vide sve promene kroz koje je akvarijum prosao.

Pre sisanja:

Danas, nakon sisanja i premestanja:

Higrophila polysperma

Na sredini je Rotala walichii, koja je tek posadjena. A desna strana nije sredjena, ne znam sta cu sa ovim Ludwigiama. . .

Svaki predlog je dobrodosao

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #70 u: Veljača 19, 2008, 18:00:00 poslijepodne »
Hi!

Vec sam ti rekla, ali cu i ponoviti. Kad pogledam pocetak, ovo izgleda odlicno...

Super mi kako viri onaj panj desno... No fali mi nesto srednje tu ispred... Mozda ce ovi anubiasi malo porasti?

Panjic ispred bih vratila natrag (iako nije po pravilima da stoji na sredini )...

Desna strana djeluje nedovrseno, ali mislim da kad pustis Ludwigiju da dodje do vrha i da se razgrana bice savrsena pozadina. A kako ce izgledati ovo ispred nje moramo vidjeti kad se razraste... Ja si to bas ne mrem samo "zamisliti u glavi"...

Sve u svemu, sigurno ti je veliko zadovoljstvo uzivati u ovom akvariju...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
novi setup
« Odgovori #71 u: Veljača 19, 2008, 19:09:00 poslijepodne »
E tu napred sa leve strane treba da bude grm hemianthusa. . . Polako raste. Znas ti da meni dodje tako i u 2 ujutru i ispremestam sve. . .

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
novi setup
« Odgovori #72 u: Veljača 19, 2008, 22:51:00 poslijepodne »
Hehehe... A ja mislila prosle te te faze...
Tuzlanka u Sarajevu