Evo me nazad. Mislim da se nismo najbolje shvatili, ja sam kriv pošto sam dosta površno napisao prvi post. Ribice koje su na slikama nisu baš one koje ja imam, već su najsličnije onima u mojem akvariju. Slike sam posudio sa ovog foruma.
Sad, kako je babyboom napisao, onaj prvi komet je problem. Počeo sam sa dva kometa i jednim karasom. Mislim da je komet br. 1 zaista UBIO karasa i drugog kometa (koji je po mojem mišljenju bio ljepši od onoga na slici, btw). Našao sam ih jedno jutro kako "plivaju leđno" u akvariju.
U tom trenutku sam imao dva sumnjivca: akvarij ili komet koji samozadovoljno pliva po akvariju.
I meni je tada palo na pamet da je problem u akvariju koji je dosta mali (oko 10litara), ali pitao sam osobu koja je prodala ribice da li je to dovoljno i kaže žena da bi u takvom akvariju moglo komotno plivati i 5-6 ribica.
Naravno, tada je meni palo na pamet da žena nema pojma o čemu priča pa sam se malo raspitao kod prijatelja koji ima akvarij od nekih 150l već duže vrijeme i on kaže da bi možda pomanjkanje kisika mogao biti problem. Stavio sam onaj oksigenizator (ne znam da li je to prava riječ) i komet je ostao živ evo već nekoliko tjedana.
Rekoh sam sebi, sada ide provjera da li je komet kriv. kupio sam pajčoloanku jučer, i u roku od 10 min komet ju je naganjavao po akvariju i grickao.
Dosta me uznemirilo to bilo, prvo sam pokušao pronaći bilo kakave informacije na netu pa se iznerviran javio sa onako glupim postom. Uglavnom, sada su ribice odvojene, i bit će još par dana pa ću ponovo vratiti kometa u akvarij. U međuvremenu ću potražiti da li u Puli mogu kupiti kulturan akvarij od 150 litara. Definitivno ne odustajem tek tako. Zacrtao sam si da ću napraviti prelijepi akvarij.