Srpanj 21, 2025, 23:14:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Riboubojica  (Posjeta: 3789 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Siniša

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Riboubojica
« u: Siječanj 11, 2008, 15:41:00 poslijepodne »
pozdrav, imam problem. ova riba

je poklala ove

i sad još i pokušava sredit i ovu

nije ih zapravo pojela (nemam kosture po akvariju), ali ih ova gornja ganja ostale i non stop gricka.

jel to normalno?? nadao sam se bio započeti sa ozbiljnijim pristupom akvaristici, ako bi bio u stanju ove ribice koje sam dobio održati živima duže vrijeme ali malo sam se pokolebao.

Bio sam u pet shopu gdje su ribice kupljene, tamo drže sve te ribe zajedno i ne izgleda kao da ima problema...

Offline tbusljet

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #1 u: Siječanj 11, 2008, 16:25:00 poslijepodne »
ja takodjer drzim zlatne ribe i nikad nisam imao slicna iskustva... ali imam male gambuzije koje vole grickat rep teleskopu... ne znam u cem je problem...

Offline Ribač

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #2 u: Siječanj 11, 2008, 16:53:00 poslijepodne »
Odma ju stavi u karantenu! Da ih ne gnjavi više. možda se ohladi. Jesi siguran da se te ribe mogu držati skupa. ima riba koje su mirnije i koje su življe. obično življe napadaju mirnije.

Offline Ribač

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #3 u: Siječanj 11, 2008, 16:54:00 poslijepodne »
Meni izgleda ko karas, a oni znaju gnjavit druge posebno teleskopiće jer su mirniji, ali ja baš nisam stručnjak.

Offline Siniša

• Novi član
  • *
Riboubojica
« Odgovori #4 u: Siječanj 11, 2008, 18:17:00 poslijepodne »
problem je u tome što nemam pojma koja je koja vrsta, a riba u shopu koja je prodala te ribe u istom akvariju očito ima problema sa željom da pomogne pa mi je odbojna misao da je uopće pitam za mišljenje.

Offline Ribač

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #5 u: Siječanj 11, 2008, 19:08:00 poslijepodne »

Mislim da ti je prva karas,treća balerina, a zadnja zlatni teleskop. Možda je čak karas i druga, ali nisam zbilja sigurna. Neke ribice znaju biti napasne, samo ju ti odvoji malo, pa se možda smiri. Stavi ju u posudu s vodom iz akvarija, dok ih nije ozlijedila.Možda se uskoro javi netko tko zna nešto više.

P.S.. Pitaj Babybooma na privatne poruke.

Offline Ribač

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #6 u: Siječanj 11, 2008, 20:47:00 poslijepodne »

Možda im je akvarij premalen, koliko je velik? I koliko imaš riba tih četiri?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Riboubojica
« Odgovori #7 u: Siječanj 11, 2008, 21:44:00 poslijepodne »

1. komet,

2. karas,

3. prelijepi komet

4. pajčoloanka

= sve su carrasius auratus iliti zlatna ribica...

ali, prvi je dječko, zaljubljeni i blesav do bola...ne vidim dobro na slici, ali, jel ima na škržnim poklopicima male bijele točkice kao bubuljičice (to je definitivno dokaz da je dečko)...

e, a kad dečku prorade hormoni, onda ganja curice i gura ih u guzu da snesu jaja - bez obzira jesu li spremne ili ne...dosadan bude ko probavna smetnja,,,

a "hladiš" ka, kako ribač reče, stavljanjem na dan-dva samog u karantenski akvarij i vraćanjem natrag - onda misli da je došao u novi akvarij i bude jedno vrijeme jako fini..

ili, curice izdvojiš da ih ne ugnjavi...dokse skroz ne oporave od njegova divljanja...barem tjedan dana...

pa vidi što ti paše!

joj---stari moj---kod mene to svako malo u akvačima....

Offline Ribač

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #8 u: Siječanj 12, 2008, 00:39:00 prijepodne »

Javi jel se stanje sredilo kroz par dana! Sretno s obuzdavanjem tvog romantičara iz akvarija.

Offline Siniša

• Novi član
  • *
Riboubojica
« Odgovori #9 u: Siječanj 12, 2008, 11:03:00 prijepodne »
Evo me nazad. Mislim da se nismo najbolje shvatili, ja sam kriv pošto sam dosta površno napisao prvi post. Ribice koje su na slikama nisu baš one koje ja imam, već su najsličnije onima u mojem akvariju. Slike sam posudio sa ovog foruma.

Sad, kako je babyboom napisao, onaj prvi komet je problem. Počeo sam sa dva kometa i jednim karasom. Mislim da je komet br. 1 zaista UBIO karasa i drugog kometa (koji je po mojem mišljenju bio ljepši od onoga na slici, btw). Našao sam ih jedno jutro kako "plivaju leđno" u akvariju.

U tom trenutku sam imao dva sumnjivca: akvarij ili komet koji samozadovoljno pliva po akvariju.

I meni je tada palo na pamet da je problem u akvariju koji je dosta mali (oko 10litara), ali pitao sam osobu koja je prodala ribice da li je to dovoljno i kaže žena da bi u takvom akvariju moglo komotno plivati i 5-6 ribica.

Naravno, tada je meni palo na pamet da žena nema pojma o čemu priča pa sam se malo raspitao kod prijatelja koji ima akvarij od nekih 150l već duže vrijeme i on kaže da bi možda pomanjkanje kisika mogao biti problem. Stavio sam onaj oksigenizator (ne znam da li je to prava riječ) i komet je ostao živ evo već nekoliko tjedana.

Rekoh sam sebi, sada ide provjera da li je komet kriv. kupio sam pajčoloanku jučer, i u roku od 10 min komet ju je naganjavao po akvariju i grickao.

Dosta me uznemirilo to bilo, prvo sam pokušao pronaći bilo kakave informacije na netu pa se iznerviran javio sa onako glupim postom. Uglavnom, sada su ribice odvojene, i bit će još par dana pa ću ponovo vratiti kometa u akvarij. U međuvremenu ću potražiti da li u Puli mogu kupiti kulturan akvarij od 150 litara. Definitivno ne odustajem tek tako. Zacrtao sam si da ću napraviti prelijepi akvarij.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Riboubojica
« Odgovori #10 u: Siječanj 12, 2008, 13:40:00 poslijepodne »

bravo za odluku da nema odustajanja!

e, sad: gospođa u dućanu je, da oprosti i ona i svi koji čitaju, čistokrvna koza (vrijeđam koze)!!!!!!

zlatne ribice jako brzo rastu i treba im, po jednom primjerku najmanje od najmanjega, i to uz fenomenalnu filtraciju i pažnju o vodi, 20 l...a preporuča se 30 - 35....pa sad, kako onda da i jedna bude sretna u 10 l!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i zato je maleni vjerojatno agresivan - naime, čuva sebi teritorij, a po prirodi je dominantan i to je to...(mnogi će se smijati, ali zlatne definitivno imaju osobnost)...i lijepo gospon ne trpi da dijeli s nekim tako mali prostor - i ima pravo!

inače, zlatne su društvene ribice i nisu agresivne - moji se sad malo tiskaju jer su jako veliki (za novi akvač za njih se štedi ), a nikad ne dolazi do sukoba...osim kad homoni prorade

Offline Ribač

• Punopravni član
Riboubojica
« Odgovori #11 u: Siječanj 12, 2008, 14:25:00 poslijepodne »

Onda je krivac veličina akvarija. i ja sam imala sličan problem, mada je moj akvarij veći. ja uvijek kažem da su za sve probleme krivi ljudi iz pet shopova. meni su bili rekli da nije potreban ni grijač ni filter, ali sam svejedno kupila sve to i pumpu. sad je sve ok, ali za neke malo prekasno.

samo veći akvarij i sve će biti ok!