Kolovoz 04, 2025, 08:33:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: jbl co2  (Posjeta: 1413 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oliver živković

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
jbl co2
« u: Prosinac 09, 2007, 00:25:00 prijepodne »

upravo sam monturao jbl c02 s ph kompjuterom

uputsva na hrvatskom nema niti h od prijevoda

po noći kad se svjetla ugase stavit ću tajmer da se gasi i ph kompjetor.

trebam li zatvarat na boci ventil preko noći?
oli

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
jbl co2
« Odgovori #1 u: Prosinac 09, 2007, 00:55:00 prijepodne »
ne
Split / Hrvatska

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
jbl co2
« Odgovori #2 u: Prosinac 09, 2007, 01:04:00 prijepodne »
Ako imaš ph kontroler (ovo za što kažeš kompjuter) on bi trebao mjeriti ph vode te upravljati količinom otopljenoga CO2 u vodi na taj način što će pomoću elektroventila ispuštati iz boce odgovarajuću količinu CO2.
Ako je kontroler ispravno podešen "prepoznati" će da je u akvariju noć (veća količina CO2 jer ga noću troše i biljke pored riba) te će automatski prekinuti dovod CO2 u akvarij...
...ma zapravo da pojednostavnim... nije bitno dali je dan ili noć, ako je kontroler ispravno podešen sam će upravljati dotokom CO2 u akvarij, dakle nije ti potreban nikakav timer, niti je potrebno zatvarati ventil na boci jer će ga zatvoriti kontroler pomoću elektroventila.

Druga stvar bi bila da nemaš ph kontroler, ali imaš recimo elektroventil, onda je ok staviti elektroventil na timer tako da noću prekine dovod CO2 u akvarij da ne dođe do prezasićenja CO2 što može dovesti do leđnog plivanja istih. Ovo što ti imaš je super jer nemaš nikakve brige (naravno ako je sve ispravno namješteno)

Koji to set od JBL-a imaš? JBL Proflora CO2 Set Profi 3?  
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline oliver živković

• Punopravni član
  • **
jbl co2
« Odgovori #3 u: Prosinac 09, 2007, 23:34:00 poslijepodne »

jbl proflora co2 sistem

spojeno je ovim redosljedom

co2 boca 2 kg s ventilom tlaka u co2boci te prikaz izlaza iz co2-redukcijski ventil-elektomagnetni ventil,(koji je jednim dijelom preko strujnog kabla spojen s ph controlom) preko crijeva s jbl c02 count(brojač mjehurića) crijevo pa nepovratni ventil (da voda i co2 se ne vraćaju u count) pa difuzor (za kojeg kažu da poćme radit nakon 48 sati)

ph controlor je spojen već gori objašnjeno strujni kabel u utićnicu a u njegovu utićnicu elektromagnetni ventil,ph sonda je u akvariju.

sonda je kalibrirana na ph 7 pa na ph 4,čim sam je stavio u akvarij pokazala mi je ph 7.25 koji konstantno skaće do ph 7.34 iako je namišten na ph 6.9

danas mi skaće ph sa 7.31 do 7.43 zašto?

po testovima mi ph ispada 7 , a kh 6

po uputstvu piše da u co2 count ako je kh 6 mora biti 60 mjehurića/min.

zašto mi se diže ph na kontroloru varira gori-doli

što učinit da li ponovno kalibrirat sondu?

uputstva na hrvatskom nema,a na engleskom uopće nepišu nus pojsve
oli

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
jbl co2
« Odgovori #4 u: Prosinac 09, 2007, 23:44:00 poslijepodne »
jbl proflora2 ako se ne varam nema ph controler ili si ga kupio naknadno? ili mozda imas proflora3 set?