za početak dobrodošla na forum!
nisam baš neki specijalist za hladnovodne, to če ti prije pomoči babyboom i ostala hladnovodna ekipa, ali evo šta ti ja mogu napisati:
ovaj akvarij je po meni puno premali, ali za sad bi šljakalo neko vrijeme, ali da dobro razmisliš o kupovini večeg aq u bliskoj budučnosti!
1. i najvažnije---> skini si vodič za početnike sa glavne stranice
vodič za početniketu češ nači sve info za početak. ako ideš po njemu, nečeš pogriješit, a ako nešto još nije jasno, slobodno pitaj na forumu, rado če ti ekipa pomoči!
2. akvarij dobro operi(bez sredstava za čiščenje), samo sa toplom vodom. u njega možeš staviti supstrat(pijesak ili šljunak, kao podlogu, da ne bude golo staklo na dnu)
3.dvorac nemoj stavljat, jer je kičasto i umjetno, i samo zauzima prostor. radije kupi, ili užicaj pokoju jednostavnu, nezahtjevnu biljkicu, izgledat če ljepše, i bit če korisna jer če činit vodu boljom i kvalitetnijom, na način da koristi negativne spjeve koji smetaju ribi za svoju prehranu(bilje se hrani nitratima, i ostalim što smeta ribama)
aq bi se trebao ciklirati barem dva tjedna, da se voda ustabili, ali neznam da li to mora i za zlatne, ili može i bez, bez večih problema, ali mislim da mora!
toliko od mene, ako sam šta fulao nek me ovi iskusniji u hladnovodnoj isprave! nadam se da sam barem malo pomogao!
pozdrav, ivan!