Kolovoz 15, 2025, 02:47:17 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: gljivice  (Posjeta: 1107 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marko22222

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
gljivice
« u: Studeni 25, 2007, 14:26:00 poslijepodne »
Ovako. imao sam prije par dana problem sa jednom ženkom koju su uhvatile gljivice bijele...pokušavao sam je liječit sa Sera Mycopurom al bezuspješno...nakraju sam je mora odstranit iz akvarija jer se samo pogoršavala.
Danas sam primjetija da su mi još neke ribe pičele dobivat male pamučaste točkice po leđnim perajama i repnim.
Tretman sam nastavija sa sera mycopurom, povisio temperaturu i prozračio akvarij dobro.

Što da radim?

Da li hrana može utjecat na pojavu tih gljivica?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
gljivice
« Odgovori #1 u: Studeni 25, 2007, 16:15:00 poslijepodne »
tetra general tonic bi ti trebao rjesiti te pamucaste naslage...

Offline Marko22222

• Novi član
  • *
gljivice
« Odgovori #2 u: Studeni 26, 2007, 21:34:00 poslijepodne »
evo nejvjerovatan razvoj situacije.
Nakon muke i muke i bezuspješnog povečanja temperature na čak 31-32 stupnja, cijele kure lijekom gljivice su prošle tek na stari narodni češnjak....možda zvuči ludo al prereza sam jednu glavicu češnjaka ( onaj mali komadić šta se odvaja ) i zabija ga u pijesa. Ribice su znatiželjno čupkale malo po malo. Drugi dio glavice sam zgnječije u dvije jušne žlice vode i ostavija da pusti sok. Potom sam taj sok ( bez zgnječenih djelova češnjaka) ulio u akvarij.
Nakon nepunog dana..sve ribe su potpuno ozdravile.
Promijenio sam 20% vode dan prije pripremljene sa AquaSafe-om + preventivno 50kapljica Sera Mycopura.
Ulio u akvarij. Vratio sam potom aktivni ugljen i temp namjestio na 28-29 stupnjeva.
Ribice su puno živahnije, bolje jedu i sve u svemu zasad je super.

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
gljivice
« Odgovori #3 u: Studeni 27, 2007, 00:01:00 prijepodne »
31-32 stupnja, glavica i sok češnjaka? Dobro da nisi završio sa ribljom čorbom

Šalim se naravno, nisam do sada nikada čuo za takvo nešto. Drago mi je da je upalilo.

"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Marko22222

• Novi član
  • *
gljivice
« Odgovori #4 u: Studeni 27, 2007, 12:02:00 poslijepodne »
32 stupnjatoleriraju bez problema...prolistaj stranu literaturu.

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
gljivice
« Odgovori #5 u: Studeni 27, 2007, 14:20:00 poslijepodne »

Ma ne moraš me odmah uputiti na knjigu Nisam mislio obezvrjeditinačin na koji si riješio stvar (a i pretpostavljam da smo se krivo razumjeli)
Štoviše nisam se nasmijao temperaturi već cijeloj kuri kojoj si podvrgnuo ribe, konkretno mislim na češnjak. Koliko znam češnjak se koristi za suzbijanje Cryptocaryon irritans ili ti ga morskoga icha (zato jer mnogi lijekovi sadrže bakar koji je šteta za morske beskralježnjake), a i tamo se, pogotovo u ovakosirovome stanju, smatra alternativnim načinom lječenja i preporuča na vlastitu odgovornost. Pri tome mislim baš na liječenje, a ne na preventivno hranjenje ribica hranom natopljenom eliksirom češnjaka.
Zbog toga mi je takav način liječenja relativna nepoznanica u slatkovodnom akvariju jer mu nikada nisam davao previše na važnosti zbog dosta kontradiktornih rezultata raznih akvarista. Nekim upali, nekim ne. Tim višejer postoje razni lijekovi protiv bakterijskih i gljivičnih oboljenjačije je djelovanje, moglo bi se reći, visokoučinkovito (usprkos tome što kod tebe nije pomogao Mycopur). Tvoj primjer je očito svjetla točka u korištenju ove metodete jošjednom ponavljam da mi je stvarno drago da si se odvažio na to, uspješno je proveo i podjelio s nama. Edited by: MaximRI
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
gljivice
« Odgovori #6 u: Studeni 27, 2007, 20:18:00 poslijepodne »

Bravo, iako mislim da si imao više sreće nego nečeg drugog!

Ali, i logičan je uspjeh..naime češnjak ima poznata i priznata antibiotska svojstva...dakle, morao bi pomoći... Iako, kako kolega kaže, danas na tržištu postoji milijun lijekova kao gotovih i prokušanih pripravaka... Ali, većina znalaca priznaje da su uglavnom te doze preslabe kod jačih zaraza...

Nema, veze, glavno da je upalilo!

Offline Marko22222

• Novi član
  • *
gljivice
« Odgovori #7 u: Studeni 27, 2007, 21:57:00 poslijepodne »
i ja kažem...
kaže stara..svaki cigo svoga konja hvali...

Malo mi je glupo ribice izlagat razno raznim kemijama od lijekova...ovako prirodnim putem..a šta ne...pa pomoglo ne pomoglo...
Sigurno je negdi u Malawi jezeru il nekom drugom... nekom ribiću ispala glavica luka dok je fašira meso npr...pa nije nasta pomor ribe...