Srpanj 25, 2025, 01:09:06 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pitanje imam....  (Posjeta: 1762 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BareST

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
Pitanje imam....
« u: Siječanj 13, 2010, 12:20:41 poslijepodne »
Evo ovako,imam 3 akvarija,i hladnovodni i tropski itd......Uglavnoim iskustva imam,al s jednom stvari nemam.....MISGURNUS.....
Hladnovodni akvarij je 55 litara,filtracija odlična,ribice 2(karas i pajcolanka),briga o njima besprijekorna u svim uvjetima....

Maloprije odem do shopa i vidim misgurnusa,e sad...zanimaju me vasa iskustva....

Ne morate mi govorit specifikacije njegove jer znam sve....nego vaša iskustva s njima,jesu li opasni za pajcolanku koja noću leži na dnu,plaše lli ribu naglim plivanjem i
da li stvaraju stres i tako te stvari...
Jer ako ima neke mogućnosti da mi rade probleme po akvariju i plaše moje omiljene zlatne automatski odustajem....

Eto hvala puno na odgovorima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :zagrljaj: :zagrljaj: :zagrljaj: :zagrljaj:
WWW.VESELJKO.NET

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Pitanje imam....
« Odgovori #1 u: Siječanj 13, 2010, 12:28:11 poslijepodne »
koliko sam ja vidio ponašanje.... leže leže  i leže na dnu a onda dobije neki popizditis i sjuri se lijevo desno gore dolje a voli i iskočiti iz akvarija pa ako nemaš poklopac nije preporučljivo ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline burazz

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 13, 2010, 14:16:54 poslijepodne »
ljepi pozdrav svima i ja da se uključim u neku od tema   ;)
misgurnus je riba koja obični gleda svoja posla , čisti i ruje po dnu i nebi trebala uznemiravat tvoje (karase i pačolanke)
ponekad zna poludit ali to je rijetko i čitao sam da obično takvo ponašanje pokazuju prije neke promjene vremena tako da je poklopac obavezan  :up:
kupi slobodno jednog ali manjeg, ako ima tako če se prilagodit tvoje ribice na njega  ( bit češ pre zadovoljan)   :D ja osobno imam 2 kom  s malim koima , počiste svu hranu koja njima padne na dno

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #3 u: Siječanj 13, 2010, 14:41:56 poslijepodne »
reci mi molim te koliki je taj manji na kojeg mislis?
Jer sam u shopu vidia sad svi su od 5-10 cm.....
WWW.VESELJKO.NET

Offline burazz

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 13, 2010, 15:28:29 poslijepodne »
uzmi tog od 5 cm  :up: nadam se da češ biti zadovoljna s njim  ;) oni ti narastu do 15-ak

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Siječanj 14, 2010, 07:44:17 prijepodne »
imate na početnoj stranici našeg sitea članak o misgurnusima!
oni su sjajne ribe i preporučam ih kao čistače svakom tko ima hladnovodni akvarij!
silno su simpatični, no još više korisni - čiste organski otpad iz podloge te time bitno smanjuju potencijalni porast dušičnih spojeva u vodi (otrova)...
u principu su jako dobri i ne diraju druge ribe, osim igranja (moji su se silno voljeli igrati na zračnim mjehurićima od pumpe)....
ali, kod promjene vremena "poblesave" - dan dva prije nego što će se vrijeme promijeniti počnu "divljati" i tada treba jako paziti jer su u stanju iskočiti i kroz najmanji otvor u poklopcu akvarija
moj se jedan mališa provukao kroz rupu za cijevi filtera (možda 1 cm u promjeru)...
uostalom, to su ribe vrlo bliski srodnici našim piškorima - a nadam se da znate staru uzrečicu "vrtiš se ko piškor u loncu" - e pa ona im sjajno odgovara!

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 21, 2010, 16:05:55 poslijepodne »
mizgurnusi su maze, neće niš zlatnima, a ja bi sam želio naglasiti da su oni društvene ribe pa ih ne valja držat pojedinačno nego barem u paru!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Siječanj 22, 2010, 07:45:27 prijepodne »
mizgurnusi su maze, neće niš zlatnima, a ja bi sam želio naglasiti da su oni društvene ribe pa ih ne valja držat pojedinačno nego barem u paru!
e, vidiš, tu se baš niti akvaristi niti literatura ne slažu previše...
više izvora govori da je bolje imati jednoga u akvariju do 150-200 l jer su dosta teritorijalni pa da ne bude šore...
moje iskustvo to potvrđuje!
ali, sjajno će se družiti s drugim ribama u zajednici, čak sklopiti neku vrstu ribljih "prijateljstava" - to da! - moji su bili najbolji prijatelji s ogromnom plekicom kojoj su na leđima "spavali" :)

Offline Ribba

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 22, 2010, 09:50:09 prijepodne »
Jel ti to ozbiljno?  :rolleyes:

Svašta je moguće al misgurnuse držim valjda 10 godina i nikad nisam imao problema s njihovim ponašanjem, a i znam da
mizgurnus sam liči na mrtvog konja naspram kad ih je dva ili više kada oni uživaju budući da vole dodirivati i maziti se
s drugim mizgačima...a nikada ih nisam držao u litraži većoj od 100l tak da fakat ne kužim, nebi reko da sam
ja imao sve posebne neke ribe koje odstupaju od klasičnog ponašanja...mislim tvrdim to jer inače nemam
sreće, nikad na lotu ni kune nisam dobio a vjerojatnost je tu negdje, skoro ko jack pot dobit, ne?
 :D

I mislim da nije dobro da si solo mizgurnus nađe(kaj će on svakako napravit) neku ili neke ribe koje će dodirivati stalno jer mislim da druge ribe to baš i ne vole.