Kolovoz 22, 2025, 16:46:19 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: neka netko pomogne  (Posjeta: 1320 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vkuzatko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
neka netko pomogne
« u: Svibanj 10, 2007, 00:44:00 prijepodne »
koje ribice da jos nabavim uz ove sto imam a imam 3b.mollya,6zebrica,2neonke,2 guppike,2tetre,3 crvena pllatya a imam aq od 100l

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
neka netko pomogne
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2007, 00:54:00 prijepodne »
svih ti riba imas malo... najbolje ti je opredijelit se za tetre ili zivorotke i kupit vise komada njih, a ne ovako da imas npr. samo dva gupija ili dvije neonke .
Split / Hrvatska

Offline vkuzatko

• Punopravni član
neka netko pomogne
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2007, 01:20:00 prijepodne »
daj pomozi koje jos da kupim al ne prezahtjevne a da su zivorotke vidio sam crvene zebrice sta mislis o njima jako su ljepe sta jos da uzmem i i kolikoo kom od prilike da ih bude sve ukupno u 100l

Offline Spidy

• Punopravni član
  • **
neka netko pomogne
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2007, 01:24:00 prijepodne »
Ja bi stavio par skalara, veliko jato neonki i cistace - 6 pandi i 3 sijamca - ali to je moje misljenje.

Moras sam odlucit koja ti je primarna vrsta u akv, i uz nju stavit jos jednu do maksimalno 2 vrste + cistace i to je to.
Nemoj trpat puno razlicitih vrsta ribica, ne osjecaju se lagodno, veca je mogucnost da stavis vrste koje si ne odgovaraju i stresnije je za ribice.

Ivanic Grad

Offline elpresidente

• Punopravni član
neka netko pomogne
« Odgovori #4 u: Svibanj 10, 2007, 01:55:00 prijepodne »
Ne bi li neonke postale živa hrana za skalare kad narastu?

Offline Spidy

• Punopravni član
  • **
neka netko pomogne
« Odgovori #5 u: Svibanj 10, 2007, 02:00:00 prijepodne »
, imas pravo, moja greska. Neonke su presitne za skalare.

Ivanic Grad

Offline GIRY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 42
neka netko pomogne
« Odgovori #6 u: Svibanj 10, 2007, 09:54:00 prijepodne »

Citat: vkuzatko
koje ribice da jos nabavim uz ove sto imam a imam 3b.mollya,6zebrica,2neonke,2 guppike,2tetre,3 crvena pllatya a imam aq od 100l

kao što su ti ljudi već rekli, odluči se za par vrsta riba. sve ribe koje sad imaš osjećaju se sigurnije i sretnije kad su u jatu a ti imaš od svake po par. kad si već rekao da bi htjeo živorotke, nadokupi još b.molija i platija i imaj mix crveno-crnih ribica.

što se tiče neonki i skalara. istina je da odrasli skalar bez problema pojede cijelu neonku, i zbog toga nije pametno ih stavljati skupa. meni je uspjelo s time da sam u akv prvo ubacila 10 neonki a nakon 2 tjedna, kad su se neonke privikle na akv, ubacila 4 mlada, bebe skalara. od tada je prošlo nekih godinu i pol i svi su živi i zdravi. skalari ne diraju neonke, čak se uopće ne obaziru na njih.

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
neka netko pomogne
« Odgovori #7 u: Svibanj 10, 2007, 19:58:00 poslijepodne »
inace kazu da ne kupujes manje od 10 neonki. one su jatasice a ti ih imas samo 2

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
neka netko pomogne
« Odgovori #8 u: Svibanj 11, 2007, 16:00:00 poslijepodne »

Ja volim malo vrsta ali više jedinki. Npr. na tvojih 100l ubaciš 30-tak gupija i naravno čistače. Eksperimentiraš sa bojama, uživaš, mrijestiš, odvajaš, nabavljaš nove zanimljive primjerke.........itd. U svemu tome je bitno da polako napreduješ i postaješ sve bolji i bolji. A to ne može na brzinu!
U radu je spas!

Offline duda

• Punopravni član
neka netko pomogne
« Odgovori #9 u: Svibanj 11, 2007, 17:56:00 poslijepodne »
vkuzatko vidim da imaš u svom aq jatne ribice ali ih ne držišu jatu. Moj skromni savjet je da bi bilo pametno da dokupiš još neonki, zebrica, i tetrica. kako več rekoh to su jatne ribice i one se osječaju sretnije i sigurnije kad ih je više u svom jatu. bilo bi ok da ih je bar, bar najmanje po 8 kom u svakom jatu. A ove ribice ostale kažeš gupike po tom zaključujem da su obe ženke ili? ako da trebao bi jedan mužjak i gledaj uvjek da je na jednom mužjaka 2 ženke da stlno ne gnjavi jednu i time je odmah i prisiljava na mrijest. Moli jesu sve isti spol ili? ako su različit imat češ ribica kao u priči tako je kod živorotki. no nije ni dobro imati previše vrsta riba kao ni puno ribica. Šta se tiče skalara ja ti nebih preporučila na tu litražu njih. jer ipak nisu to male ribe, jest da je to i aq od 100 lit ali ne opet toliko velik za skalare isve oveostale ribe zajedno. Daj si malo razmisli i napravi neku kombinaciju riba. malo si to sve smučkao mislim ovo sa jatnim ribicama. Ili dokupi jatnih, ili ih daj ča u dobre ruke naravno pa dokupi par živorotki još, ili ako nikako, bašnemožeš odoljeti uzmi jedno 2 skalara i neko jato tetrica. bilo kako bilo, ti si gazda svog aq i tvoja če bit zadnja.

Offline Cryptocory

• Punopravni član
neka netko pomogne
« Odgovori #10 u: Svibanj 12, 2007, 21:25:00 poslijepodne »

Citat: vkuzatko
Nemoj kupovati nove vrste riba već povećaj broj postojećih. I ovako imaš preveliki mix vrsta u akvariju.

Jedino možeš ubaciti 6 corydorasa iste vrste( od novih vrsta ), oni su ribe dna.
Dubrovnik

Offline vkuzatko

• Punopravni član
neka netko pomogne
« Odgovori #11 u: Svibanj 16, 2007, 19:35:00 poslijepodne »
ljudi ali neonke me izluduju sad sam ih kupio opet 12kom i ostale mi sam dvije i sad ih imam 4 a zao mi je da miugibaju nevolim to gledati al bit cu uporan i nabavit cu ja jos sve te vrste sve osim skalara njih bas i nevolim previse al nedam se ja  bit ce sve ok. jedno pitanjce imam glupe puzeve u aq kak da ih se rijesim ili nesmeta sto su u a

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
neka netko pomogne
« Odgovori #12 u: Svibanj 16, 2007, 20:35:00 poslijepodne »

Neonke ti vjerovatno ugibaju jer ti akvarij nije dobro zacikliran trebase to malo srediti.A što se tiče puževa nisu ti oni opasni jedino ti mogumalo bilje grickati,ali nekikažu da puževi jedu alge

AKVARISTIKA JE ZAKON