Srpanj 08, 2025, 01:45:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vodeni travojedi :P  (Posjeta: 3696 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mali gad

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Vodeni travojedi :P
« u: Rujan 15, 2007, 21:42:00 poslijepodne »

nedavno sam kupio 10 zlatnih ribica. Budući da su još onako male.. veličine cca3-4 cm, stavio sam ih u akvarij nekih 80-ak litara, u čije samunutranje uređenje posvetio jaaaako puno vremena, volje i truda. I onako sav happy, stavim stavim ribice unutra... i sve bilo super. Ja happy, njim alijepo.. sve 5! Bio sam kraće vrijeme odsutan od kuće, seku zadužio da ih hranii kad sam se vratio nakon 3 dana, akvarij je izgledao gore nego da je cunami prošo kroz njega... žive duše osim riba i onog panja koji je izgledao ko da ga je poplava izbacila...

... sav trud, volja i vrijeme.. završila u želucu mojih ribica... :drama:

... ovo se događa samo meni..

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #1 u: Rujan 15, 2007, 22:22:00 poslijepodne »

A kud si stavljal zlatne unutra, pa one su poznate stetocine za bilje. Sad imas izgovor za novi setup pravit

Zlatne ribice=hladnovodni malawi=kamen i pijesak

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Rujan 15, 2007, 22:57:00 poslijepodne »

Dragi moj, pogledaj svaki moj post, naročito na temi o hladnovnodnim - moje su nazvane krave, koze, prasice----- a redovito im dajem klopu sa spirulinom grašak, poparenu salatu ili špinat..... Bilje dopunjavam prosjećno svaka tri mjeseca, a one srede stvar po svom u čas.... Da bar imam love....

I sad je konačno krenulo planiranje pravog biljnog akvarija koji će služiti ne samo kao ljepotan u kući, već i kao rasadnik za moje kravice!

Offline mali gad

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Rujan 16, 2007, 09:47:00 prijepodne »
bogatiji sam za jedno iskustvo barem...

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 16, 2007, 14:43:00 poslijepodne »
Iako si već dobio puno dobrih savjeta, ja bih nadodao, da ako želiš držat bilje i zlatne ribice zajedno rađe koristi tvrdolisto bilje poput Anubiasa.

Poz

Forza Fiume ;)

Offline mali gad

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Rujan 17, 2007, 12:05:00 poslijepodne »

ma nisu normalne...

dok prikupim ponovno malo para, idem u shoping ponovno...

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 17, 2007, 12:49:00 poslijepodne »

"probaj im objasnit "da to košta puno kuna šta one čine...kakoi kolega fiuman kaže piči unutra bilje tvrdog lista... bit če im valjda i žilavo pa možda neeč dirati... i davaj graška, salatu, špinata i biljne tabletice... no moraš bit načisto da če ti tako stalno bit... šta ne pojedu če čupati van iz podloge... i anubias bolje veži ako ga uzmeš... jer češ ga stalno morati pikati u podlogu...

PS bome kolega serafin dobro kaže...Edited by: duda

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Rujan 17, 2007, 13:33:00 poslijepodne »

SVAKI DAN! SVAKI DAN, vračam bilje natrag u akvarij a imam samo jednu zlatnu. ako nije uništeno onda pluta pa ga sadim opet. hladnovodne ribice uopće nemaju filing za biljke. a ja mu svaki dan govorim da je zločesta riba i da ne radi to više i izgleda ko da me sluša, ali sutradan ujutro opet ista priča!
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Rujan 17, 2007, 14:14:00 poslijepodne »

što bi onda rekao za ekipu od 7 komada i drugu ekipu od 8 komada????

Neću citirat rječnik kad babymum ujutro ide hranit ekipu i onda ratuje s prasicama, kravama, kozama, majmunima, krokodilima, blesavicama.... i smije se ko blesava....a one joj krickaju ruku dok (pettisuća osamstotinasedamdesetšesti milijunti put) sadi biljke natrag! A dobiju svašta zelenog i finog...bebe moje male-velike!!!

Mojima baš ni anubias nije nekakvi autoritet, jedino anubias nanu i taj"bambusić" još nisu sredile ---- anubias je dobro učvršćen za podlogu, a "bambusić" ne diraju...

Ma, nema veze --- šparaš tri mjeseca, kupiš biljke -----------

Offline pandica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Rujan 17, 2007, 15:47:00 poslijepodne »

Imam samo 2 zlatne... al su pojele plutajucu biljku u 3 dana.. pa jos neku tokom tjedna...ondasu moji doma prestali kupovat biljke nisam se ni informirala puno o ovima jel je desetak centimetara prve nestalo prek noci...

A sad ak ti moze pomoc-u zg ima za kupit u belugu (ak neko zna di jos?) anubias; niski-sa sirokim liscem ko grmic i visi-na stabljikama i ima uze lisce, oko 20cm naraste. Imam kombinaciju tih kojih mjesec i dalje rastu tak-visi i nizi. Nije neki biljni akvarij al se da ok iskombinirat s kamenjem, panjom.. sta vec imas i malo vjerojatno da ce pojest,pa im kupis ponekad neku drugu biljku tek tak da popunis i dotjeras akvarij i da one mogu obrstit istu za par sati...

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #10 u: Rujan 24, 2007, 15:20:00 poslijepodne »
Fala za vijest o anubiasu - moje su sad otkrile da mogu isčupat anubias van i onda jedu njegov korijen! Prasice moje male-velike!

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 24, 2007, 21:13:00 poslijepodne »

Jedu korijen?Edited by: duda

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #12 u: Rujan 25, 2007, 14:01:00 poslijepodne »
Da! Jedu sve što stignu! Neki dan je Zlatko probao pojesti termometar! Sad je termometar vani!...

Offline scikac

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Listopad 26, 2007, 10:28:00 prijepodne »
A jeste li razmišljali da Babyboom ima neke piranje za vbodeno bilje? :))) Šala!
Ovako! Biljke u mome akvariju, a prije 5 godina su unutra bile i zlatne ribice, zasađeno je u pijesak debeo negdje oko 4 cm pijeska detaljno opranoga, nakon čega je gore još 3 cm šljunka sitnoga! Tako da ribice praktički ne mogu do korjena! Za svaki slučaj možeš staviti još i kamenje srednje unutra pa okružiš stabljiku tako da onemogućiš aktivan noćni život svojim ljepoticama! Ne znam dal sam u krivu, al to je jedno od logičnijih rješenja! Meni su u 300L akvariju živjelo 5 karasa zlatnih i sve je bilo u redu, naravno izbjegavajući mekano bilje koje na sam pogled skužiš da će nestati! :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #14 u: Listopad 26, 2007, 12:13:00 poslijepodne »

Ma, scikac, imam ja novu vrstu - vodene koze i ovce, s priključenim vodenim kravama....

Al,tu je tajna - izbjegavati mekano bilje - moji doduše jedu sve što stignu, jedino je anubias, aponogeton i "bambus" preživio, ostalo, čak i echinodoruse su uspješno stamanili - što ne iščupaju, pojedu.......zločestići moji....