Nadam se da će ovaj post biti pročitan i shvaćen na pravilan način

!! UMA je pokrenuta sa dobrim namjerama kao što je i deklarirano u copy-paste članku, odnosno odgovoru na isti. Post služi samo kao informacija, te nema potrebe za odgovorom.
Zanimljiva temica i ovim putem pozdravljam sve čitatelje
Uma je nastala na Artreefu u privatnom dijelu foruma, od Pletkove ideje (prijatelja koji me je nazao i pitao što bi povodom toga mogli napraviti), preko Cosmovog trčanja uokolo i sastavljanja statuta, do prve sjednice gdje je izglasano: Brada predsjednik, ja podpredsjednica (iako za to nisam bila), te Cosmo tajnik: Prvobitno je trebalo biti: Pletko, Hornet, XXl, Brada-razgovori o tome postoje u Artreef forumu.
Xenia je napomenula Postano: 2006/9/24 19:23 citiram:"Onda-trebalo bi u to uključiti i druge akvariste,po drugim forumima (zar ne ? )."
- da se cijela Uma (tada smo ćak mislili da ce se zvati UMAH, no domena postoji tj. zauzeta je domena www.umah.hr, nastala je Uma jer citiram Bradu 2006/9/30 20:35: "Moj prijedlog za naziv je UMA (Udruga morskih akvarista) jer nije zauzet naziv domene, atribut hrvatski-a je na svemu u Hrvatskoj, a ovako smo otvoreni prema svijetu (i okolici) "
Moje što sam u raspravi 2006/9/25 dana rekla:
"Prvo: da se od članarine Udruge daje za održavanje artreefa, to nema smisla i to nije poanta, jer biti clan udruge ne znaci da moras biti clan artreef.neta, štoviše, tako i tako ima podjeljenih ljudi po forumima, ne mora biti i u Udruzi. Kada se Udruga oformi, kupi se domena i postavi se na internet, o udruzi ce biti obavjesteni svi forumi koji imaju morsku akvaristiku, te ce se vrlovjerojatno izraditi brosure s osnovnim Uvodom u morsku akvaristiku-nista veliko i skupo. "
Ako koga zanimaju detalji nastajanje UME, kako smo o tome mjesecima razgovarali (nas jedno 8 članova) , drage volje šaljem svima na uvid, originale s privatnog dijela foruma. Da se jednom za svagda zna, da Artreef nije nikada htio prisvojiti Umu, daleko od toga (to sam ja prva rekla), nego smo htjeli/barem ja da se morski akvaristi neopterećeni forumima i forumskim idiotarijama druže privatno. Uma je trebala biti sretstvo s kojim će se akvaristi družiti, a ne razdvajati, te je nastala dobrom voljom i trudom ljudi koji su : samo članovi članovi na Artreef netu, neki su članovi na sva 4 foruma
-znaći razgovor o Umi se vodio među ljudima od koji su 4 člana na 4 foruma, 2 su člana na dva foruma, 2 člana su članovi na Artreefu.
-isto tamo postoji Bradin komentar kako je Uma primljena tj. neprimljena na ostalim forumima.
Eto lijep pozdrav svima, Uma JE nastala na Artreef.netu, idejom Pletka, moga razgovora s Cosmom, Cosmovim trčanjem za statutom... da ne nabrajam redosljedom od početka 9 mjeseca, kako je krenula ideja....pa do želje (moje prvenstveno) da se akvaristi morski ujedine i da više nama zabijanja noža u leđa. Da postoji stranica koja će linkovima ljudima pružati SVE forume vezane za morsku akvaristiku, brošure, ekologija, Cites, uvozna dozvola riba i organizama i ono bitno skupna druženja i putovanja. Nažalost očiglednoto nije moguće.
lijep pozdrav i ugodan dan vam želi Jasenka/Kahuna
To je otprilike bio sav trud oko Udruge sa Jasenkine strane!! Kad je trebalo razgovarati, uvijek su iskrsnuli privatni problemi, nemogućnost kontakta (neodgovaranje na mob i tel). O zabijanju noževa u leđa ne želim komentirati.
Domena
http://www.uma.hr je na putu registracije, a biti će poklonjena, odnosno besplatna (osim državne taxe)

.
Kad dignemo stranicu, sazvati ću skupštinu na kojoj će se odlučiti o daljnjoj sudbini udruge (zavisno o pristupu iodazivu članova). Ovaj odgovor će biti "postan" na ostale hrvatske forume (koji to dozvole, naravno). Predsjedanje ću rado prepustiti Pletku, Hornetu, XXL-u i ostalim pokretaćima ideje, te zaželiti sreću i uspjeh radu udruge!!!
<