Odlicna pitanja, evo odgovora:
Za nadoljevanje koristim obicnu vodu, odstoji jedno 2-3 dana, s pumpom za cirkulaciju u njoj. RO bi volio ali nemogu jednostavno do nje doci (mozda ti znas posto si isto iz splita).
Ribice hranim s hranom kojoj neznam ime

(procitati na kraju objasnjenje

) Hranim ribice 3 puta dnevno, onako malo, koliko mogu pojesti u 1-2 minute. Na kraju svega ne ostaje hrane po akvariju nego sve se pojede, a ako nesto i padne na dno, goby to uredno sašije

Cirkulacija je ista od pocetka akvarija. Dakle, OR3500 iz sumpa (3500l/h), jedan powerhead 1700l/h, i jos jedan manji 750 l/h. Kamenje je postavljeno po sredini akvarija (dakle nije naslonjeno na straznje staklo), nije naslagano kao da se kuca zida, nego ima dosta lufta, pecina i sl. tako da je 1. dobro za cirkulaciju i 2. dobro za ribice damogu se skrivati,tako da nema mrtvih zona.
Ispuhivanje kamenja sam samo radio kada sam kamenja stavljao u akvarij, i poslje kada sam radio aquascape, nakon toga nisam. Predfilter u sump postoji (to je Riff 500) i namjerno sam napravio od bulkova do sumpa s flexiblinim cjevima, tako da kada god hocu mogu skinuti gornji dio i ocistiti spuzve (tako da nije da se to nikada ne cisti, i da se skupljaju otpatci na tome, sto samo pogoduje problemima), sto i cinim svako par tjedana.
E sad, ovo s masnim slojem je dobro pitanje, i jedan-dva puta sam to primjetio i nije mi bilo jasno sto je, ali ujutro i sljedece dane bi nestalo pa nisam se previse brinuo. Zbog cega se to dogadja te tako brzo nestane ?
Overflow box je nekih 40x20cm s cesljem na vrhu. Uredno radi.
Svitla su na timer. 2 T8 marine/power glo. Ovo je samo za prvu pomoc jer mi treba vec doci Lumimaster T5 4x39W. Pale se nekih 10-12h. popodne oko 13h, do ponoc. Minjanje mora radim svaki tjedan za sada, nadoljevanje vode svako par dana kada vidim da mi je pala razina (ne, ne padne toliko da mi se ocituje razlika u slanitetu, testirao i mjerio

)
Eto vecinu sam odgovorio. A ostalo cu poslje kada stignem kuci (sad sam jos na poslu) pa one detalje (kao koja hrana, pokoja slikica i sl.) cu ti onda reci.
Anyway, thx na pomoci man.