istina je to... evo sorry ako je off topic, ali ja doma imam aparat koji mi reverzibilnom osmozom vuce iz vode van sve to. Ja naime kemijski sastav svoje vode neznam, no ono sto znam je index otopljenih tvari, pokusao sam mjeriti na 4 tocke (voda iz pipe, voda iz aparata - studena, voda iz zemlje, i voda iz akvarija). Dobiveni su ovi rezultati:
Voda iz slavine - 307
Voda Studena iz 18,9l spremnika - 278
Voda iz akvarija - 352
Voda iz zemlje (hidrofor) - 378
Ponavljam, neznam kemijski sastav navedenih voda, no prema podacima koje preporuča WHO, index otopljenih tvari u vodi ne smio biti viši od 60. (nemojte me pitati 60 čega u koliko Ml ili L) jer bi mogao krivo napisati. Dotični ljudi koji su mi to mjerili odmah su mi ujedno i ponudili aparat koji to vuće van, pri čemu se index otopljenih tvari kreće između 10 i 30, što odgovara svjetskim stanardima. Možda se ovo čini dobrim marketinškim trikom (što i je), ali probajući razliku u okusu voda pipa vs voda filtrirana, osjeća se ogromna razlika u okusu i boji. U neformalnom razgovoru saznao sam da Zagreb ima full lošu vodu, Osijek je također na vrhu priče... itd. Isprika na Off topic temi. Kakve to ima veze s mojim ribicama, za sada nikakve, ali da mi se događa ovo što i tebi, vjerojatno bi itekako imalo veze.