Srpanj 18, 2025, 15:24:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Naš veeeeliki ljubimac 450l  (Posjeta: 11582 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gregibela

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Naš veeeeliki ljubimac 450l
« Odgovori #25 u: Rujan 21, 2015, 12:18:08 poslijepodne »
Akvarij i ribice super izgledaju  ;) , a što se tice nezahtjevnih crvenih bilja ima ih jako malo.
Pogledaj na ovom linku neke biljke, mozda ti olaksa odabir http://tropica.com/en/plants/search/?mode=search&sew=&dif=&pgr=&ori=&use=  :)

Hvala Bradonja,
poslužio mi je tvoj link. Odlučila sam probati sa Limnophilom hippuroides. Nju ću smjestiti u ovaj kut uz pumpicu pa ćemo vidjeti. Naručila sam iz Hortilaba. Nažalost imaju samo in vitro pa će potrajati dok se razraste...

Offline jagoda31551

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #26 u: Rujan 23, 2015, 21:06:11 poslijepodne »
pohvale akvarij je super uređen  :up:

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Rujan 23, 2015, 21:34:16 poslijepodne »
Hvala :)
Još uvijek ja to pretumbavam malo i čekam da dođu nove biljkice pa kad sve smjestim poslikam ponovo.

Offline jagoda31551

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #28 u: Rujan 25, 2015, 21:49:37 poslijepodne »
ja sam u izradi 800+ litara i isto me ćeka puno posla.

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Rujan 28, 2015, 21:59:08 poslijepodne »
ja sam u izradi 800+ litara i isto me ćeka puno posla.

Uhhhhhh :) 800 l?!?!?!
Ne mogu uopce zamisliti. Ja jedva s ovim izlazim na kraj. Smotano je zbog dubine. Ja sam doslovno u vodi do pazuha  :roll:
Tak da moj savjet - pripazi na dubinu. Što zbog održavanja a i zbog rasvjete koja teže dolazi do dna....
I naravno velika stavka je lova, ni ne kužiš kak odlazi :( Puuuuno podloge, puuuuuno bilja, puuuuno riba i velika količina vode kad radiš izmjene pa probaj to što pametnije složiti.

Offline TIO

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
« Odgovori #30 u: Listopad 04, 2015, 22:07:36 poslijepodne »
Super stvarno lijep akvarij

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #31 u: Listopad 08, 2015, 14:04:41 poslijepodne »
Sviđa mi se

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #32 u: Listopad 08, 2015, 14:05:34 poslijepodne »
Lijep akvarij

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #33 u: Listopad 08, 2015, 14:08:47 poslijepodne »
800 litara ljepota super izgleda

Offline vidopulos

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #34 u: Listopad 09, 2015, 10:04:51 prijepodne »
Prekrasan akvarij i šteta što su se ribe poigrale sa mahovinom! Na tako nešto i ja ciljam sa svojim akvarijem što bilja i uređenja tiče.
Možeš li napisati koje sve bilje imaš unutra? hvala :)

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Listopad 13, 2015, 14:22:19 poslijepodne »
Prekrasan akvarij i šteta što su se ribe poigrale sa mahovinom! Na tako nešto i ja ciljam sa svojim akvarijem što bilja i uređenja tiče.

Sorry, nikako nisam uspjela uloviti vremena sjesti za komp. Ima dosta vrsta bilja u akvariju. Pretežito sam tražila da nisu jako zahtjevne. Nekima ni ne znam ima. Ona crvena je propala. Stvarno može biti da je ustvari bila terarijska...
Uglavnom, ima jedno 3-4 vrste kripti (Cryptocoryne) i one stvarno nisu zahtjevne i super uspjevaju. Jedino pazi, imaju dosa jak i razgranat korijen pa ako ih jednom odlučiš seliti, to zna biti zeznuto. U desnom prednjem planu upravo vodim borbu lijepo zasaditi. Imam 3 vrste Echinodorusa. Mislim da je Echinodorus horizontalis mini i još neki srvenkasti varijatet. Na poklon sam dobila Hemianthus micranthemoides, on je malo zahtjevniji. Za sada je ok, ali vidjet ćemo s vremenom. On je ovaj sa sitnim listićima između dva panja. Imam 2 vrste anubiasa. On je isto ok, jedino što se zbog njegovog sporog rasta znaju kačiti alge na njega. Lijevo uz lijevi panj je Microsorum. Imam i Vallisnerie, ne znam točno koji varijatet. U stražnjem dijelu, desno od desnog panja čekam da se razraste tzv. limun (Hygrophila). U stražnjem planu imam i Ceratopteris. Najveći problem mi je bilo naći bilje za prednji plan obzirom da je akvarij malo dublji. Za sada ok uspjevaju: Echinodorus quadricostatus, Staurogyne repens i Eleocharis parvula. U desnom stražnjem kutu čekam da se razraste Limnophila hippuroides.
To bi uglavnom bilo to, nadam se da ti je nešto pomoglo u tvom budućem odabiru...

Offline LikssOn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #36 u: Listopad 13, 2015, 18:29:15 poslijepodne »
Koji unutrasnji filter koristis i kako si zadovoljna istim?!

Sent from my Lead 1 using Tapatalk

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Listopad 13, 2015, 22:46:47 poslijepodne »
Koji unutrasnji filter koristis i kako si zadovoljna istim?!

Sent from my Lead 1 using Tapatalk

Filter je komplet od akvarija, iskreno ne znam koji....
A filter materijal su isto original sve spužve od Juwela (osim one crne - ugljene spužve) i uz to sam između tih spužvi u dvije vrećice ubacila Matrix valjčiće od Seachema.
Meni se čini da to sve ok funkcionira... Jedino razmišljam da izbacim onu gornju najfiniju spužvu.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Listopad 14, 2015, 08:16:27 prijepodne »

Sorry, nikako nisam uspjela uloviti vremena sjesti za komp. Ima dosta vrsta bilja u akvariju. Pretežito sam tražila da nisu jako zahtjevne. Nekima ni ne znam ima. Ona crvena je propala. Stvarno može biti da je ustvari bila terarijska...
Uglavnom, ima jedno 3-4 vrste kripti (Cryptocoryne) i one stvarno nisu zahtjevne i super uspjevaju. Jedino pazi, imaju dosa jak i razgranat korijen pa ako ih jednom odlučiš seliti, to zna biti zeznuto. U desnom prednjem planu upravo vodim borbu lijepo zasaditi. Imam 3 vrste Echinodorusa. Mislim da je Echinodorus horizontalis mini i još neki srvenkasti varijatet. Na poklon sam dobila Hemianthus micranthemoides, on je malo zahtjevniji. Za sada je ok, ali vidjet ćemo s vremenom. On je ovaj sa sitnim listićima između dva panja. Imam 2 vrste anubiasa. On je isto ok, jedino što se zbog njegovog sporog rasta znaju kačiti alge na njega. Lijevo uz lijevi panj je Microsorum. Imam i Vallisnerie, ne znam točno koji varijatet. U stražnjem dijelu, desno od desnog panja čekam da se razraste tzv. limun (Hygrophila). U stražnjem planu imam i Ceratopteris. Najveći problem mi je bilo naći bilje za prednji plan obzirom da je akvarij malo dublji. Za sada ok uspjevaju: Echinodorus quadricostatus, Staurogyne repens i Eleocharis parvula. U desnom stražnjem kutu čekam da se razraste Limnophila hippuroides.
To bi uglavnom bilo to, nadam se da ti je nešto pomoglo u tvom budućem odabiru...
Dakle svo bilje osim Hemianthus micranthemoides je nezahtjevno i sve super uspjeva? Odlicno. Kako ti ide e. Parvula? Ja sam prije imao e. Parvuli mini u nezahtjevnom akvariju i nije uspjela

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #39 u: Listopad 14, 2015, 16:21:36 poslijepodne »
Evo ovdje imaš zanimljivu stavku pod brojem 12 za ono bilje što ti je propalo a kolega ti je spomenu da je vjerojatno terarijsko.
http://www.akvarij.net/index.php/slatkovodna-akvaristika-othermenu-43/urea273enje-othermenu-119/406-najgreke-pri-urenju-akvarija

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Listopad 14, 2015, 22:39:00 poslijepodne »
Evo ovdje imaš zanimljivu stavku pod brojem 12 za ono bilje što ti je propalo a kolega ti je spomenu da je vjerojatno terarijsko.
http://www.akvarij.net/index.php/slatkovodna-akvaristika-othermenu-43/urea273enje-othermenu-119/406-najgreke-pri-urenju-akvarija

Hvala kliker :)
Definitivno je to to :( Sad vidim da je to bila neka vrsta dracene. Austrijanac me zaj....  :roll:
Nije ni čudo što je propadala...

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #41 u: Listopad 14, 2015, 22:48:40 poslijepodne »

[/quote]
Dakle svo bilje osim Hemianthus micranthemoides je nezahtjevno i sve super uspjeva? Odlicno. Kako ti ide e. Parvula? Ja sam prije imao e. Parvuli mini u nezahtjevnom akvariju i nije uspjela

Da, više-manje sve ok uspjeva. Malo mi je možda krenuo propadati Echinodorus quadricostatus. E. parvula je za sada stvarno ok. Jedino imam problema ju zadržati u podlozi uz ove divljakuše od mojih riba. Zeznula sam se ustvari s pokušajem sadnje E. parvule iz in vitro uzgoja (onih posudica). Nemaju razvijen korijen i nikako ih normalno posaditi. Nekim čudom sam u Pet centru naletila na parvulu u košaricama i još od jednog forumaša ovdje nabavila i one se ok drže. Jest da bi mi još košarica-dvije dobro došle.... ali sam već sretna kaj se ove drže. Uslikam sve čim ulovim vremena.
Limnophilu hippuroides sam također sadila iz in vitro posudica ali one se čak ok razvijaju. Stvarno su bile sitničke kad sam ih posadila ali sad već lijepo rastu i dobivaju formu.
Uslikam sve čim ulovim vremena. Ma nije mi čak problem uslikati koliko prilagoditi i postaviti slike ovdje.

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #42 u: Listopad 16, 2015, 09:32:59 prijepodne »
jako lijepi akvarij.
Baš me zanima kako će se razvijati.
Pratim  :klap:

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Listopad 16, 2015, 09:36:20 prijepodne »

Da, više-manje sve ok uspjeva. Malo mi je možda krenuo propadati Echinodorus quadricostatus. E. parvula je za sada stvarno ok. Jedino imam problema ju zadržati u podlozi uz ove divljakuše od mojih riba. Zeznula sam se ustvari s pokušajem sadnje E. parvule iz in vitro uzgoja (onih posudica). Nemaju razvijen korijen i nikako ih normalno posaditi. Nekim čudom sam u Pet centru naletila na parvulu u košaricama i još od jednog forumaša ovdje nabavila i one se ok drže. Jest da bi mi još košarica-dvije dobro došle.... ali sam već sretna kaj se ove drže. Uslikam sve čim ulovim vremena.
Limnophilu hippuroides sam također sadila iz in vitro posudica ali one se čak ok razvijaju. Stvarno su bile sitničke kad sam ih posadila ali sad već lijepo rastu i dobivaju formu.
Uslikam sve čim ulovim vremena. Ma nije mi čak problem uslikati koliko prilagoditi i postaviti slike ovdje.
[/quote]
Odlicno.
Jedva cekam fotografije.
A kada se primi bilje i ako ces imati kakvo sisanje kroz mjesec, dva rado bi uzeo ostatke :)

Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Listopad 16, 2015, 10:03:42 prijepodne »
jako lijepi akvarij.
Baš me zanima kako će se razvijati.
Pratim  :klap:

Offline gregibela

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #45 u: Listopad 16, 2015, 10:05:02 prijepodne »

Odlicno.
Jedva cekam fotografije.
A kada se primi bilje i ako ces imati kakvo sisanje kroz mjesec, dva rado bi uzeo ostatke :)

Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk
[/quote]

Nema problema :)
Javim kad bu prvo veće orezivanje ;)

Offline Frenki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
« Odgovori #46 u: Ožujak 18, 2016, 00:32:36 prijepodne »
Vau! Ovo je odlično  :up:! Jel ima što novo? Neki update od prošle godine?

Offline Desiderata

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 54
« Odgovori #47 u: Ožujak 18, 2016, 22:01:50 poslijepodne »
Ja bi isto neki update  ;) . Zanima me kako ti se odrzala limnophila hipp... (tesko mi je to zapamtit), ako ja dobro kuzim to je ona sto je zovu aromatica. Meni jucer dosla XL posudica iz hortilaba pa je planiram staviti umjesto amanie gracilis koja u ovoj dubini nikako ne uspjeva (isti akvarij imam) i isti cilj, a to je da je odrzavanje sto lakse. Nista brzorastuce ne dolazi u obzir. Svidja mi se kako se ponasa pogestemon erectus jer osim sto je pocetku bio nekako jadan, sad se lijepo oporavio i zdrav je, a raste minimalno za razliku od prijasnjeg akvarija gdje je rastao ipak puno brze (pretpostavljam zbog dubine i rasvjete)