Srpanj 21, 2025, 17:22:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi akvarij custom vs. aqua szut  (Posjeta: 2860 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tigarrr

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Novi akvarij custom vs. aqua szut
« u: Siječanj 29, 2015, 18:54:42 poslijepodne »
Dakle ovako

novi sam i recimo da sam se dosta dobro informirao i da znam što želim. Započeo sam sa postoljem za akvarij kojeg izrađujem sam čije slike uskoro stavljam jer još nije gotov :)

Drugi problem koji imam, imam samo 80cm širine max 40cm dužine a u visini nisam ograničen

našao sam ovaj http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.24d44199213145beb8130b25063ac209.aqua-szut-aqua4home-80-akvarijski-set-80x35x40cm-2x24-w-t5-112l.aspx

Druga opcija je naručiti custom akvarij kod Dextera iz Vukovara i načelno ta mi se više sviđa ali u konačnici dođe skuplje jer moram kupiti filter lampe i sve ostalo što je ovdje uključeno pa dođe oko 1500 kn ovisno o filteru .. ali zato imam više litara lijepši izgled i kvalitetniju filtraciju

ribice sam htio betta muška ženska i ostatak sam htio neonke raznih boja i par čistača sijamski i još neki. 

što bi ste vi učinili

pitanje broj dva :D da li ste čuli za proizvođača Atman te kakvi su njegovi filteri unutarnji i vanjski.. ? Da li se to prodaje kod nas?

p.s. jedva sam našao njihovu stranicu http://en.chuangxing.com.cn/ProductExhibitlist/&categoryid=b4b07d1c-9c70-4e04-932a-d8992f7b1ea2&categoryoneid=ea70f04a-a124-48ba-9ff9-fc885b43fcea.html

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Novi akvarij custom vs. aqua szut
« Odgovori #1 u: Siječanj 29, 2015, 19:41:29 poslijepodne »
Dobrodošao  :up:

Ne mogu komentirati puno o navedenom akvariju jer ne znam o njemu baš ništa, ali u svakom slučaju preporučio bi da pogledaš male oglase. Naleti se na dosta kvalitetniji akvarij po solidnoj cijeni.
Takvi kupovni kompleti kao što gledaš uglavnom dolaze s unutarnjim filterom koji u većini slučajeva nije adekvatan i neusporediv je s vanjskim filterom.
Od vanjskih filtera pogledaj Haqos, osobno ga nemam ali dosta ljudi je zadovoljno a poprilično je jeftin.

Što se tiče riba, u principu mužjaka i ženku bette ne drži se u istom akvariju osim kada se pokušavaju pariti. A i tada zna biti velikih problema i agresije.
Tako još malo razmisli o izboru ribica.

Moj savjet ti je ne žuri, informiraj se još malo i čekaj pravu priliku.
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 29, 2015, 19:45:16 poslijepodne »
nacelno, taj akvarij je OK za tu lovu, pogotovo kad pogledas kakvu kramu prodaju za 600kn.
Na zapravo si sam sebi odgovorio, iako u visinu nisi ogranicen, 50 je neki standard a to je onda 160l a ne 112. Filter bi s vremenom tak i tak trebao drugi jer svi ovi koji dodju u kompletima su, tak, prva pomoc ali nije to bas nesto. Juwel je tu daleko najbolji.
Meni je taj aquaszut zapravo jako gadan zbog poklopca i to mi me definitivno odvratilo od njega, ne bih to mogao gledati svaki dan.

Kaj se tice bette, zaboravi nju u tako velikim akvarijima. Imas tu na forumu gro tema o uvjetima za bettu.

Offline tigarrr

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 29, 2015, 20:32:12 poslijepodne »
što se tiče bette.. danas gledao mužjak i ženka skupa (hop rijeka) pa sam mislio da mogu..

što se tiče dakle svi govore da idem na custom idem na custom dexter iz Vukovara ću uzeti

Offline tigarrr

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 30, 2015, 11:52:30 prijepodne »
Gdje se prodaju ti Haqos vanjski filter

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2015, 12:36:03 poslijepodne »
elegancereef ako ih ima

Offline inkejevica

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • ufo 880
« Odgovori #6 u: Siječanj 30, 2015, 15:08:36 poslijepodne »
Pozdrav tigrre. Pitanje je bilo aqua sutz akvarij. Slucajno od akvarija 300l presao sam na ovaj iz pet shopa i to prije tjedan dana.
Takoder kontaktirao sam nekolicinu proitvodaca akvarija iz njuskala.Odluka je pala na Aqua sutz.
Prvo akvari je serijski raden sa svom opremom. Grijac i filter u poklopcu sa svim medijima, 3D pozadina, dvije t5 lampe 24w za akvarij ne nekakve uredske. sve u svemu  za 800 kn ako imas njihovu karticu sasvim pristojno. dimenzija 80x35x40.
ps. poklopac nije bas tako grozan
"nema glupih pitanja - samo glupih odgovora"

Offline tigarrr

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 31, 2015, 09:25:20 prijepodne »
a filter materijal .. možeš mi snimiti video kako izgleda i da li je bučan? .. ona pozadina mi je koma

Offline tigarrr

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Siječanj 31, 2015, 09:28:40 prijepodne »

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 31, 2015, 10:28:18 prijepodne »
a onda JBL e901 i miran si, je, kosta vise ali barem ga mozes kupiti

Offline inkejevica

• Punopravni član
  • ufo 880
« Odgovori #10 u: Siječanj 31, 2015, 11:05:32 prijepodne »
Danas sam cijeli dan na poslu, mogu ti sutra poslati koju sliku.
Svi fillter mediji su uključeni u kompletu, mislim da ti je akcija samo još danas, nazovi i pitaj.
3D pozadina nije nikaj posebno cijela je crna i da se izvaditi van u komadu nemoj je potrgati.
Jos ti treba toplomjer i stiropor 1 cm debljine kaj si iskrojis i stavis ispod akvarija ,a to ti je sitnica par kuna doslovno cijela ploča.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #11 u: Siječanj 31, 2015, 14:07:35 poslijepodne »
Danas sam cijeli dan na poslu, mogu ti sutra poslati koju sliku.
Svi fillter mediji su uključeni u kompletu, mislim da ti je akcija samo još danas, nazovi i pitaj.
3D pozadina nije nikaj posebno cijela je crna i da se izvaditi van u komadu nemoj je potrgati.
Jos ti treba toplomjer i stiropor 1 cm debljine kaj si iskrojis i stavis ispod akvarija ,a to ti je sitnica par kuna doslovno cijela ploča.
Za šta mu treba toplomjer, šta kad to sve složi da izmjeri temperaturu :)
Šala, mislio si vjerojatno na termometar

Offline inkejevica

• Punopravni član
  • ufo 880
« Odgovori #12 u: Siječanj 31, 2015, 16:00:21 poslijepodne »
 :up:Da imas prav. :D

Offline klinac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #13 u: Siječanj 31, 2015, 17:15:04 poslijepodne »
istraživao sam i ja mjesec dana koji ću akvarij kupiti pa sam se i ja odlučio za ovoga, pa se već tjedan dana ciklira.

maknuo sam origninal filter jer imam svoj vanjski - ono što mogu reći je da nije baš neki, radi se o pumpi koja povlači vodu gore (tik ispod poklopca) te voda prolazi kroz spužvu, pa ima keramiku i opet spužvu te se voda spušta kraj grijača (100w)
osim svega nema mogućnosti regulacije brzine filtracije, pa ako makneš grijač stvara se rupa u podlozi zbog jačine izlaznog mlaza.
dakle, i da nemam svoj vanjski ne bi koristio ovaj originalni.

akvarij je meni sasvim ok, malo je poklopac zeznut, ali ima rupe sa strane za cijevi vanjskog filtera i za kablove od struje što je ok pa nisam morao ja radit rupe :D

svjetla su isto OK, 2x24 T5, iako mislim da ću jedno promijenit čisto radi valne duljine svjetlosti za biljke.

pozadinu isprva nisam mislio ostavit ali me cura ipak nagovorila, a sad čak izgleda lijepo.

dodatno što mi se sviđa su dvije plastične šipke koje idu po širini akvarija s gornje strane (tamo se inače drži filter) pa ću na njih stavit LEDice kad to sve napravim.
X