Nakon 5 ili 6 dana izolacije u Eritromycinu (25 mg/4 lit) kraste na tetrici nisu prosle. Tetrica je uspjesno prezivjela izolaciju, jest da sam se namucio dok sam je ulovio u 4 litre! :-) ali i ona se izgleda izmucila jer se je na kraju lova pravila kao da se onesvijestila, onda je ipak uletila u mrezu kad sam je mrezom premjestio u veliki akvarij, normalno je nastavila plivati :-)
Eh sto sad? Ima li netko mozda otvoreni bactopur ili furanol pa da proda jednu tabletu ili malo praska? Je li to uopce bakterijska infekcija? Izgleda da se u zadnjih mjesec dana i pomalo siri, od vrsne repne peraje sad ima i krasticu kod usta. Eritromycin je malo ublazio stvar ali nije rjesio.
Ne znam jesam li gdje pogrijesio temp. sam u izolaciji podigao na 25 C sve ostalo prema uputama. Je li moguce da je bas taj uzrocnik krasti otporan na eritomycin? Sutra saljem slike...
U biti sto moze biti uzrocnik krasti bakterija, virus, gljivica? Kraste su kao na slikama gore, ponekad kada kao prolaze imaju malo bijelkastog na povrsini , inace u centru imaju tamno smeđe? obojenje...