Evo ako niko nece javim se s nekim svojim iskustvom. Ja nemam taj tvoj, ali isto koristim ph sondu i kalibracijske tekucine (inace bolje je uzeti kalibracijske tekucine od 7 i 9 pH jer to je u biti raspon sto nas zanima, i puno ce tocnije se kalibrirati sonda nego s 4 i 7).
Ti bi na tom svom uredjaju trebao imati mod za kalibraciju, to znaci nije samo upali i stavi sondu u tekucinu, nego negdje mu treba se reci da ga hoces kalibrirati, pa bi te on pitao ok, tekucina za niski pH kolika je, ti mu kazes 4, onda bi ti trebao reci da stavis sondu unutra (prije stavljanja sonde u tekucinu, preporucam sondu dobro oprati u RO vodi, i nakon toga DOBRO ga obrisati i/ili osusiti, tek onda se stavlja sonda u kalibracijsku tekucinu). Nakon sto si stavio sondu unutra on ce ti nesto raditi i kalkulirati da ta tekucina odgovara s vrijednosti sto si mu ti zadao (4), i to zna trajati od 2 do 10 minuta (da, 10 minuta sonda ti je uronjena u kalibracijsku tekucinu). Tek kada on kaze ok sada sam gotov, vadis sondu, cistis u RO vodi susis, i onda bi te trebao uredjaj pitati kolika je vrijednost za visoku kalibraciju pH, ti ces mu reci 7. I onda opet ista stvar, uroni sondu, cekaj, cekaj, i tek kada ti on kaze, vadi i uredjaj je kalibriran.
Kazem ovo je moje iskustvo s 2 pH kontrolera koji su imali relativno slican sistem, zato nemoj me uzimati za rijec "E rekao si da ce me pitati to i to", jer moguce da ce ti biti malo drugacije.
Sretno