Srpanj 29, 2025, 19:34:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: niski pH?  (Posjeta: 1061 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline miskica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Istra
niski pH?
« u: Veljača 19, 2014, 10:10:15 prijepodne »
pH vode mi je 6-6,5. Koristim kišnicu (koju i pijemo) za akvarij. Ostali parametri su ok, ali pH mi se čini malo nizak. Imam guppyje, platyje, neonke, skalare, coridorase i ancistruse i jednog patuljastog guramija. Čini mi se da gupy nisu baš u najboljoj formi, a ostale ribe su ok. Trebam li dizati pH i kako to napraviti na prirodan način?

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: niski pH?
« Odgovori #1 u: Veljača 19, 2014, 10:56:37 prijepodne »
Pozdrav Miskica.

Kišnica NIJE DOBRA voda za piće ljudi zbog više stvari a najvažnije je ta da je bakteriološki nečista te u njoj nema JODA, kalcija i ostalih bitnih minerala bez kojih se zdravlje ljudi vremenom narušava a kasnije se javljaju ogromni zdravstveni problemi koji se više ne mogu ispraviti. Savjet je da pijete vodu iz slavine u kojoj postoje minerali i bakteriološki je čista.

Za akvaristiku kišnica je dobra ali samo uz uvjet da se u vodu DODAJU MINERALI pa postoje recimo Serini mineralni dodaci koji ne povisuju pH ali vodu obogaćuju mineralima (Sera mineral salt). S obzirom da imaš i guppy ribe a njima za život treba posebno PUNO MINERALA u vodi, moraš redovito u vodu dodavati i nejodiranu sol (Sera Ectopur) jer oni trebaju boćatu vodu.

Što se tiće ovoga pH on je idealan za razmnožavanje i mrijest riba pa ga nemoj povisivati već samo redovno dodavaj minerale i sol i sve će biti odlično, lijep pozdrav.

Offline miskica

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 19, 2014, 11:01:27 prijepodne »
Hvala na brzom odgovoru  :zagrljaj:

Offline miskica

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 20, 2014, 08:30:08 prijepodne »
da li tko zna gdje mogu kupiti sera mineral salt i sera ectopur  -?