Srpanj 12, 2025, 13:34:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: JBL CristalProfi e1501 - molim pomoć!  (Posjeta: 11107 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: JBL CristalProfi e1501 - molim pomoć!
« Odgovori #25 u: Siječanj 06, 2014, 20:18:28 poslijepodne »
pa svaki fiter kad pustis u pogon nakon ciscenja (ili novi) ima nesto zraka unutra i treba vremena da to izadje van. Nagni ga par puta lijevo-desno pa ce ti brze izbaciti zrak van.
Nema veze sa pjeskom niti ti se zrak sakuplja u spuzvi, da je spuzva tako gusta da zadrzi zrak na koju foru bi onda propustala vodu?  ;)
Zrak imas zato jer si sklopio filter pun zraka a ne vode.

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #26 u: Siječanj 06, 2014, 20:23:03 poslijepodne »
Hm, ja upogonio e901 prije deset dana i nikakvih problema sa zrakom nisam imao.
Filter materijal oprao u mlakoj vodi, cijevi nataknuo na ulaz i izlaz koliko sam jace mogao i rucno napumpao vodu u filter dok nije pocela izlaziti van te ukljucio filter. Nikakvih zracnih mjehurica nije bilo.
Da li ti je filter ispod minimalnih cm od razine vode u akvariju?
Sve u svemu filter super radi, samo da ga ne ureknem :)

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #27 u: Siječanj 06, 2014, 20:29:14 poslijepodne »
Ja sam skuzio da mi je x puta bolje fino kantu filtera napuniti vodom prakticki do vrha, stavit gornji dio i onda jos koj put rucnom pumpom posaugat vodu, manje zraka ostane. Malo protresem i u roku sat dva sav zrak je 100% vani.

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #28 u: Siječanj 06, 2014, 20:34:18 poslijepodne »
Znači meni je JBL CristalProfi e901, danas raspakiran i pušten u pogon.
I sad svake 2 minute događa se isti zvuk uz prštanje zraka na izlazu.
Ima li netko sličan iskustva?

Imao ja ;)
Naime, imam jedan dugački airstone fiksiran priljubnicama vodoravno uz podlogu, a kroz kojeg pumpa zraka na najmanjoj snazi izbacuje male mjehuriće radi ugođaja i aeracije. Prilikom zadnje pretumbacije po akvariju, stavio sam ga preblizu filteru, a koji je vukao tu i tamo mjehurić zraka. I onda se događalo baš kao što kažeš: svake 2-3 minute kad bi se u filter materijalu nakupila kritična količina zraka, čuo bi se čudan zvuk iz filtera.

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Podstrana
« Odgovori #29 u: Siječanj 06, 2014, 21:00:28 poslijepodne »
pa svaki fiter kad pustis u pogon nakon ciscenja (ili novi) ima nesto zraka unutra i treba vremena da to izadje van. Nagni ga par puta lijevo-desno pa ce ti brze izbaciti zrak van.
Nema veze sa pjeskom niti ti se zrak sakuplja u spuzvi, da je spuzva tako gusta da zadrzi zrak na koju foru bi onda propustala vodu?  ;)
Zrak imas zato jer si sklopio filter pun zraka a ne vode.

Je, je ali to je trajalo 5 sati, trebao je zrak već izać. Sad san sve diskonektira, skinija glavu, izvadija sve košarice, vratija sve nazad i sad je sve OK OK OK OK OK....
Ipak je JBL švabo, nesmi mu se to dešavat   :up: :up: .....  a skoro je letija u potok.  :D 

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Siječanj 06, 2014, 21:17:44 poslijepodne »
Da Luciano, jer je usisao dio zraka iz raspršivača. Evo meni se nakon pretumbacije svega ponavlja svakih 25 min, ali valjda će bit dobro, ono je bilo svake 2 min uz veliku količinu zraka na izlazu i zvuk rotora PRRRŠŠŠŠŠŠŠŠT.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #31 u: Siječanj 06, 2014, 21:52:53 poslijepodne »
meni se to dogodilo kad sam išao podmazivati brtve. gledao sam zašto stalno buči i našao sam da je glavna brtva dijelom ispala iz ležišta pa tu očito nije dihtalo, te je filter vukao zrak između glave i kante. da je nestalo struje imao bih poplavu.

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Siječanj 06, 2014, 22:24:21 poslijepodne »
meni se to dogodilo kad sam išao podmazivati brtve. gledao sam zašto stalno buči i našao sam da je glavna brtva dijelom ispala iz ležišta pa tu očito nije dihtalo, te je filter vukao zrak između glave i kante. da je nestalo struje imao bih poplavu.

Jeli JBL ili neki drugi?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 06, 2014, 22:34:23 poslijepodne »
to vrijedi za bilo koji filter tog tipa

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Siječanj 06, 2014, 22:52:11 poslijepodne »
to vrijedi za bilo koji filter tog tipa

Istina, ali moj filter je nov-novcat. Evo sad nakon pretumbavanja to radi svakih 20 min , danas popodne je bilo svake 2 min. Neznam šta mi je činiti nastavili se i sutra ovako.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #35 u: Siječanj 06, 2014, 23:00:51 poslijepodne »
gle, ako ti filter svako malo baca zrak na izlazu onda znaci da ga od nekuda i vuce ili da ga nije do kraja jos izbacio. Vuci ga moze iz akvarija zbog zraka/CO2 ili negdje na nekom spoju. No kako je filter novi, nekako sam siguran da imas zrak u samom karnisteru koji iz nekog razloga ne izlazi van odjednom nego te prca malo po malo.
Ne znam jel kanta na ovim novima dovoljno prozirna da se vidi unutra ali ja na eheimu mogu vidjeti kad ga micem ako unutra ima zraka tocno koliko ga ima jer je kuciste dosta transparentno.

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Siječanj 06, 2014, 23:16:54 poslijepodne »
gle, ako ti filter svako malo baca zrak na izlazu onda znaci da ga od nekuda i vuce ili da ga nije do kraja jos izbacio. Vuci ga moze iz akvarija zbog zraka/CO2 ili negdje na nekom spoju. No kako je filter novi, nekako sam siguran da imas zrak u samom karnisteru koji iz nekog razloga ne izlazi van odjednom nego te prca malo po malo.
Ne znam jel kanta na ovim novima dovoljno prozirna da se vidi unutra ali ja na eheimu mogu vidjeti kad ga micem ako unutra ima zraka tocno koliko ga ima jer je kuciste dosta transparentno.

Ne može se vidit, nije prozirno. A nebi reka da je zrak zadržan u njemu trebao ga je već izbacit. Vjerovatno negdi ulazi zrak, nezna di jer sam sve 5 puta prigleda, svaki spoj je pregledan, sve je novo i iz celofana izvađeno. Jedino može bit glavna brtva jer nakon šta sam skinija i vratija glavu uređaja stvar se počela dešavat u dužem vermenskom periodu, ono u početku je bilo ajme za čut i vidit.
Sve u svemu nikad više JBL ma da mi ga mukte daju, ne vridi ovoliko nerviranja.

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Siječanj 06, 2014, 23:18:22 poslijepodne »

Ne može se vidit, nije prozirno. A nebi reka da je zrak zadržan u njemu trebao ga je već izbacit. Vjerovatno negdi ulazi zrak, nezna di jer sam sve 5 puta prigleda, svaki spoj je pregledan, sve je novo i iz celofana izvađeno. Jedino može bit glavna brtva jer nakon šta sam skinija i vratija glavu uređaja stvar se počela dešavat u dužem vermenskom periodu, ono u početku je bilo ajme za čut i vidit.
Sve u svemu nikad više JBL ma da mi ga mukte daju, ne vridi ovoliko nerviranja.  I da rješim problem više ga kupit neću.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #38 u: Siječanj 06, 2014, 23:30:59 poslijepodne »
ajde smiri se  :D
ja imam eheima, drugi fluvala, treći haqosa, svi imamo problema. ako ne curi voda, dobro je, s vremenom će sve sjesti na svoje mjesto. valjda je negdje ostao džep zraka koji sad polako izlazi van. nema što drugo biti.

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #39 u: Siječanj 06, 2014, 23:36:21 poslijepodne »
ajde smiri se  :D
ja imam eheima, drugi fluvala, treći haqosa, svi imamo problema. ako ne curi voda, dobro je, s vremenom će sve sjesti na svoje mjesto. valjda je negdje ostao džep zraka koji sad polako izlazi van. nema što drugo biti.

Hvala prijatelju na utjesi, ali džep zraka koji izlazi evo već 6 sati. Još bi mi samo tribalo da i procuri, šta bi značilo da mu je rok trajanja bio trećina dana.
Ništa vrime će pokazati.  :up:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 07, 2014, 00:12:27 prijepodne »
ako mozes, polegni filter na kratko pa ga opet uspravi. Po potrebi ponovi. Kad sam ja kemijao sa pustanjem CO2 u filter dogodilo mi se to da se nakupilo toliko plina da mi je filter stao zbog zracnog djepa  :D Malo okretanja ga je ponovo upogonilo i nakon par dana povremenog izbacivanja mjehurica sve je bilo OK. I danas taj isti filter radi normalno a vec mu je 9 godina.
Ili ga jednostavno pusti da radi par dana, neces umrijeti zbog toga a nece niti on.  :)

A kaj se tice curenja, iskopcaj ga iz struje i ako je sve suho nakon minutu dvije onda nemas brige. Nece ti novi filter curiti osim ako nije ostecena glavna brtva. A u tom slucaju bi curio odmah.

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #41 u: Siječanj 07, 2014, 00:22:24 prijepodne »
ako mozes, polegni filter na kratko pa ga opet uspravi. Po potrebi ponovi. Kad sam ja kemijao sa pustanjem CO2 u filter dogodilo mi se to da se nakupilo toliko plina da mi je filter stao zbog zracnog djepa  :D Malo okretanja ga je ponovo upogonilo i nakon par dana povremenog izbacivanja mjehurica sve je bilo OK. I danas taj isti filter radi normalno a vec mu je 9 godina.
Ili ga jednostavno pusti da radi par dana, neces umrijeti zbog toga a nece niti on.  :)

A kaj se tice curenja, iskopcaj ga iz struje i ako je sve suho nakon minutu dvije onda nemas brige. Nece ti novi filter curiti osim ako nije ostecena glavna brtva. A u tom slucaju bi curio odmah.

Hvala @kinngo.  :up: :up: :up: Pustit ću ga da radi par dana, pa ću vidit.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #42 u: Siječanj 07, 2014, 04:08:07 prijepodne »
JBL najcesce zna vuci zrak na spoju gdje se spaja usisna U cijev sa silikonskim crijevom jer su ti nastavci koji idu u akvarij lose napravljeni. Probaj odspojiti silikonsku cijev s U cijevi, ponovo nabiti i rukom stisnuti silikonsku cijev oko mjesta gdje se nabija na U cijev da posteno legne. Tek onda zavrni sigurnosnu maticu. Ako mozes s baterijom prije provjeri da li kada posvijetlis silikonsko usisno cijevo vidis da mjehurici zraka prolaze kroz njega.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #43 u: Siječanj 07, 2014, 14:31:44 poslijepodne »
JBL najcesce zna vuci zrak na spoju gdje se spaja usisna U cijev sa silikonskim crijevom jer su ti nastavci koji idu u akvarij lose napravljeni. Probaj odspojiti silikonsku cijev s U cijevi, ponovo nabiti i rukom stisnuti silikonsku cijev oko mjesta gdje se nabija na U cijev da posteno legne. Tek onda zavrni sigurnosnu maticu. Ako mozes s baterijom prije provjeri da li kada posvijetlis silikonsko usisno cijevo vidis da mjehurici zraka prolaze kroz njega.

Hvala jesam. Danas je to već puno bolje, samo ponekad baci vrlo malo zraka na izlazu, ali puno bolje nego jučer.

Offline sasha78

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci, vukovarsko-srjemska zupanija
« Odgovori #44 u: Siječanj 27, 2014, 11:46:43 prijepodne »
ja sam imao isti problem sa jbl cristal profie901 i odneo ga u trgovinu pod garancijom je i dobio sam novi a iz servisa su na garantni list naznacili da mi je rotor osao, sad imam novi i produzenu garanciju ali eno stoji u kutiji ,a posao odradjuje eheim 2026.na kojem sam jos i smanjio protok vecom kolicinom spuzve i vate, a jbl mi je u pocetku radio ok i bio je tih i skoro pa necujan,ali je bio slab sa usisom.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #45 u: Siječanj 28, 2014, 19:42:01 poslijepodne »

Hvala prijatelju na utjesi, ali džep zraka koji izlazi evo već 6 sati. Još bi mi samo tribalo da i procuri, šta bi značilo da mu je rok trajanja bio trećina dana.
Ništa vrime će pokazati.  :up:
a jel imaš ti na akvarij priključenu zračnu pumpicu?

Offline Saša Petrić

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #46 u: Siječanj 28, 2014, 20:56:38 poslijepodne »
Ja sam imao sličnih problema sa jbl 1501! Filter je konstantno izbacivao zrak! Nakon tjedan dana vec mi je bilo cudno! Pregledao sam sve cijevi, promijenio usis! I opet isto! Nakon sto su mi zamjenili filter dva dana ja bilo okej i onda opet isto! Tada sam shvatio da je u ta dva filtera jedina ista stvar bila filter materijal. Naime filter je bio punjen sa Sera siporaxom i Easy life Symbiontom! U razgovoru s ljudima iz Easy lifea receno mi je da takvom materijalu treba puno duze da iz njega izade sav zrak! a stane ga fakat puno unutra. I tako je i bilo! Nakon mjesec dana poceo je radit ko urica, a tako radi i dan danas!

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline Saša Petrić

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 28, 2014, 21:01:50 poslijepodne »
Buduci da i u originalnom punjenju JBL u donjoj kosari ima keramiku, moja preporuka ti je da ga pustis da radi tako! vec ce zrak izaci.

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline brukva

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #48 u: Siječanj 29, 2014, 21:55:04 poslijepodne »
I ja sam imao isti problem sa cp e901 gl (novi). Vukao je zrak na spoju usisne cijevi i crijeva. stavio malo teflonske trake na dosjed u cijevi i ponovo stavio crijevo. Očito da je dio loše napravljen. Od tada više nemam problema. P.s. meni je vukao sitne mjehuriće koji su se jedva vidjeli.