Kolovoz 14, 2025, 11:03:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Jewel akvarij 80x30x41  (Posjeta: 4141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Krajten

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #25 u: Travanj 16, 2006, 11:35:00 prijepodne »

mislim da ti je bolje odmah se odučiti za vrstu riba koje ćeš držati iz razloga što prema njima možeš i složiti aquascape, odnosno okoliš. Glupo bi bilo recimo saditi gro bilja i stavljati panjeve, ako ćeš držati ciklide ili recimo stavljati kamenja puno za neke amazonske ribe. Tako da prije nego krenes razmisli malo dugoročnije.

pozdrav
ZG,Vrapče

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #26 u: Travanj 16, 2006, 12:17:00 poslijepodne »
Zaboravila sam reći da je prednje staklo ovalno,a to diže cijenu...

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #27 u: Travanj 16, 2006, 14:02:00 poslijepodne »
Eh po tvom neću ispod 2k kn ništ kupit.
Staklo, poklopac i lampa su već rješeni, 80x30x40 Sirius za 750kn. Filter nemogu uzet vanjski jer nemam love za njega (buđet mi je nažalost prilično ograničen) tak da će ići nutarnji. Grijači su više-manje valjda svi isti i nisu tolko skupi.

Dakle stavljat ću unutra toplovodne ribice. Jel mi treba za njih destilirana voda il može obična iz pipe ?

Znači tapeta (50tak kn po m2), šljunak (20kg, par kn/kg), termometar onaj koji se kelji na staklo za par kn.

E sad.. kakvo bilje unutra za toplovodne ribice? Il to ovisi i o vrsti toplovodnih koje mislim unutra držat? Možete predložit i neke ribice odma koje bi za početak bilo dobro stavit?
Kak se zovu one velike plosnate (ovo što ima Frida u avataru, jel to to?)? To ne odma unutra ili?

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #28 u: Travanj 16, 2006, 14:15:00 poslijepodne »

Nećeš sigurno ništa kupit ispod 2kn!!!Bilje stavi po želji ili biotopu...Vodu stavi iz pipe i cikliraj akvarij bar tjedan dva(tako sam bar ja)

Frida u avataru imaskalara.To ne odma unutra!

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #29 u: Travanj 16, 2006, 15:06:00 poslijepodne »

ja bih na tvojih 100 litrica stavio hang on filter. Osim sto ne zauzima mjesto, radi odlièno svoj posao i ok je za održavanje...Jedino kaj æeš možda morat malo èeprkati po poklopcu.Cijena oko 200kn za recimo aquaclear...

Vodu stavi polu destiliranu, polu normalnu iz pipe...destiliranu imas povoljno u METRo-u 7,21kn za 5 litara, ili na Jarunu, 1kn litra.

Nikakvu ribu ne odmah unutra, 3 tjedna i strpljen spašen. Ja bi recimo preporuèio neke patuljaste ciklide, recimo apistograma cacadou, 1M+2 Ž * recimo 2 jata(po 10 kom)tetri po izboru, recimo neonke crne i crvene... + 6 corija arcuratusa,jedno 2 sijamska algojeda ili otocinclusa, 5 nerita puževa i 8 kozica. I to bi bilo to kompletno...

Od bilja, neke echinodoruse,Za straznji dio neke malo veæe, a za prednji manje...i ostalo po izboru, samo da nije crveno i zahtjevno...

pozdrav

ali ovo riba i bilja ti košta oko 1000kn ziherEdited by: krajten
ZG,Vrapče

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #30 u: Travanj 16, 2006, 15:10:00 poslijepodne »
Tapetu imas u pet centru, vec izrezanu, 20ak kuna ti je, uzmi crnu, stvarno je najbolja, najljepse izgleda. Dosta ljudi svakakve ribe drzi u obicnoj vodi, ali ako se odlucis za neke koje zive u mekim, kiselim vodama (amazona) onda bih ti savjetovao da vodovodnu mijesas s destiliranom. Nasuprot tome, ako se odlucis za africke ciklide onda nema potrebe za kupovinom destilirane. Termometar NI SLUCAJNO koji se kelji. Uzmi onaj stakleni, manje od 10 kuna kosta.
Ja bih ti savjetovao da za pocetak uzmes gupije. Lijepe su ribice i njima odgovara vodovodna voda. A i ostale zivorotke su ok. Bilje za pocetak stavi neko brzorastuce (vodena kuga, rogolist, limnophila sessiliflora...).
Citaj dalje po forumu i onda "u hodu" odluci kakav ce biti tvoj akvarij!

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline zag0

• Novi član
  • *
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #31 u: Travanj 16, 2006, 16:01:00 poslijepodne »
Ok Ruki, puno hvala!

Citat: krajten
ja bih na tvojih 100 litrica stavio hang on filter. Osim sto ne zauzima
mjesto, radi odlièno svoj posao i ok je za održavanje...Jedino kaj æeš
možda morat malo èeprkati po poklopcu.Cijena oko 200kn za recimo
aquaclear...
Daj objasni malo ovo. Kakav je to hang on filter. Kaj cheprkat po poklopcu. Nikakve rupe drilat nadam se ?

Citat:
Nikakvu ribu ne odmah unutra, 3 tjedna i strpljen spašen.
Ok, to sam naučio.

Citat:
ali ovo riba i bilja ti košta oko 1000kn ziher
Dobro al to može u hodu. Nemoram odma 30 riba kupit, ne?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Jewel akvarij 80x30x41
« Odgovori #32 u: Travanj 16, 2006, 16:26:00 poslijepodne »
Hang-on. Visi sa strane ili iza akvarija na staklu. Moras rezati poklopac. Mislim da to nije kraj svijeta i to bi bio moj odabir isto.
Naravno, ne odma 30 riba.

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...