Znam da preblede ako su uplasene, ali ovoj ovo traje celi dan

To sam primetio jutros kad sam im upalio svetlo i pregledao jesu li sve tu i jesu li zdrave.
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža,
80x35x45 126l- temperatura,
26c- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH
cl2 - 0, ph - 7.2, kh - 6, gh - 16, no2 - 0, no3 - 0- vrijeme od pokretanja akvarija,
8 meseci- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice,
Posle 5 dana, par gupika, i 6 moli, od moli su sve prezivela od gupija nijedna..sve su uginule vremenom, ne odmah. Takodje i Anci je bio sa njima- koliko često i koliko mijenjate vode
Svaki sedam dana, jednu trecinu vode.- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija
da FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat)
unutrasnji, original oprema uz akvarijum- način i periodi čišćenja filter materijala
svakih sedam dana u vodi iz akvarijuma- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...)
spužvaOSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi?
panj i kamen, nema nikakve sluzi- grijač
original oprema iz akvarijuma- pumpa za zrak
original oprema iz akvarijuma- CO2 sustav – kakav
Co2 bio starter, takodje dobijen uz akvarijum- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)
aquasafe i easybalance sam dodavao samoSTANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka
Tetra - 7, Moli - 8, Anci - 3, Koridoras - 7, Ksifoforus - 4, Gupi - 6, Neonkice - 20, Ramirez - 1- starost ribica
sve su po par meseci stare osim neonkica i ramireza koji su kod mene oko 10 dana.- ima li potencijalnih „terorista“
ne- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)
tetra lisnata hrana i tabletice za ribe dna, zadnjih deset dana samo jednom, u podne. BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke
da, "Alternanthera reineckii - Rot" i Riccia (ja sam zeznuo sto sam je odmah vezao za dno bez cekajuci da malo se razraste, jer nemam jako svetlo dovoljno)- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju)
ne- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi
ne- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi
manado podloga, 4-8cm- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu
nePROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)
nikakve- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)
nistaSIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma
riba se krije oko filtera i izlazi cesto na povrsinu kao da nema vazduha- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...
kompletno izbledela- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
skriva se, nema apetit- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)
nisam primetio- kad su se simptomi prvi puta uočili
danas- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima
nikakav- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?
ne, samo on- stanje ostalih stanovnika
odlicnoEvo i slika: