Pozdrav svima!
Nova sam u akvaristici i na moju veliku žalost, akvarij sam startala prije proučavanja savjeta sa foruma i sad vas naravno moram moliti pomoć/savjete kako ispraviti napravljene greške.
Ribice su mi ljubimci već dvije godine, počela sam s malim akvarijem od 30l u kojima sam imala gupije, ancistrusa i corydorase. Kako su mi se gupiji razmnožavali, uvjeti u tako malom akvariju su im postali prestresni pa smo se odlučili na nabavku većeg akvarija. Potraga je trajala malo duže jer smo ograničeni prostorom u stanu i ribice su mi počele ugibati tako da kad je akvarij napokon stigao (atman ar-510, polovni, ciklirani) jedva smo dočekali da ribice prebacimo u njega.
Ribice su sada odlično, veselo plivaju, parametri vode su im ok ali nas sada muči podloga, tj. bilje. Imamo samo cca 1,5 cm podloge (pijesak i sitni šljunak) što nije dovoljno ni dobro za veseli rast biljaka.
Molim vas sugestije/savjete/pomoć što napraviti vezano uz podlogu? Da li mogu nadodati dodatni sloj na postojeće stanje (ako da, kako?), da li da ribice na kratko vratim u mali akvarij (to mi se čini bolno prestresno za njih) pa prekopam cijeli akvarij ili nema mogućnosti ispravka?
Pokušala sam naći odgovor u postojećim temama ali izgleda da nitko nije bio tako smotan.
Unaprijed hvala svima na bilo kakvom komentaru!