Nakon što sam primjetio bijele točkice , prebacio ribice u karantenski 30 litreni tank, podigao temperaturu na 29° , stavio čajnu žličicu soli, greškom sam stavio pol talete bactopur directa. Naknadno sam stavio 2.5 ml jbl punktol ultra uvidjevši da sam nepotrebno stavio antibiotik bactopur direct. E sad me zanima dali ta dva lijeka poništavaju međusobno djelovanje (moram li ispraznit tank i stavit solo jbl punkrol ultra) ili mogu ostavit da punktol nesmetano djeluje.
Hvala plavome unaprijed.
za lijekove ne znam al znam da se bijele tackice nelijece u karantenskom akvarijmu vec u akvarijumu u kom ti zive ribe,tretiraj ribe u glavnomj stanistu jer kad ih vratis opet ce dobiti ich
Kolko me sječanje služi , ichtio nemože preživjet više od par dana bez donora (ribica domaćina) u kontaminiranom akvariju koji je dakle ispražnjen.
Preseljene ribice će proć dvostruki tretman uz povišenu temperaturu radi ubrzavanja procesa izlijeganja parazita. sa usisavanjem dna .Ne želim tretirat u standardnom akvariju zbog dušikovih bakterija.
Još uvijek je ostalo pitanje pobijanja efikasnosti dvaju lijekova.Nije mi prvi puta liječenje ichtia na ovaj način, uvjeren sam da ichtio neće preživjeti nakon deset dana sam u akvariju.
Hvala na odgovorima, brine me suzbijanje efikasnosti bactopura i jbl punktola.
Možda jedno zapažanje nije na odmet.
Ribica koja je bila zaražena , kupljena u pet centru je iskočila iz karantene na pod.Zabunom sam je u jutarnjim satima vratio na nepunih 10 sekundi u zdravi akvarij,...
Želim reć da je ichtio kroz 10 sekundi uspio naselit novi akvarij.