Probao sam prije par tjedana sa špricom nanijeti EC na crnu čupavu sa rubova anubiasa, treba pričekati 3-5 dana onda alga pocrveni pa nestane - nije baš instant. Ja svoje anubiase (imam već drugi cvijet na istoj biljci) samo operem sa starom četkicom za zube list po list, a sa ovom čupavom na rubu sam se skoro pa pomirio

Do sada za zaštitu anubiasa mi je najbolji JBL Algol, al trenutačno imam neke Tetrine tablete kojima još tražim manu (Zoo city mi je najbliži, a nemaju niš od JBL-a

) ako misliš imati lijepe anubiase mislim da su njihovi listovi pre trajni da nebi na njima bila bar jedna vrsta alge (vidio sam ove metuzaleme na akteru- al ta ekipa s nečim vara?), zato je najbolje svaki dan nakapati EC-a po preporuci proizvođača, dodavati gnojivo ko i za "pravu" biljku (ne zbog potrebe anubiasa, već mi se čini da alge slabije rastu u vodi koja ima mikroelemente za rast cvijetnjača) i naravno stavljati kemiju protiv algi. Sad imam i dva otocinclusa, a ako mi se helene razmnože jedući MTS-e mislim probati i sa ramshornima. Kako god bilo, ako nađeš neko riješenje, JAVI MOLIM TE