Imam ludog susjeda na moru koji mi prijeti tužbom (tip je Zagorec i tuži sve živo po susjedstvu uključujući i sam Grad Krk), jer smo napravili montažnu šupu od limenih sendvić panela, te on trpi "nepodnošljive boli" (tim riječima se izrazil) kad kiša udara po krovu (inaće i krov te zgradice je limeni i on živi na gornjem katu). Sere da je to ilegalan materijal za gradnju. Prilično sam siguran da nije u pravu, al nek mi netko potvrdi.
Šupa je 17m2 tlocrtne površine.
Nek sere koliko god želi. Sendvič paneli su uvršteni u:
Tehnički propis o građevnim proizvodima (NN 033/2010)
Tehnički propis o izmjeni i dopuni Tehničkog propisa o građevnim proizvodima (NN 087/2010)
Tehnički propis o izmjeni Tehničkog propisa o građevnim proizvodima (NN 146/2010)
Tehnički propis o izmjenama i dopunama Tehničkog propisa o građevnim proizvodima (NN 130/2012)
Termin ''ilegalni materijal za gradnju'' ne postoji. Jedino što može prigovarati da je nelegalno sagrađena šupica iako ona spada u pomočne građevine a i spada pod pravilnik o jednosavnim građevinama za koju ni ne treba dozvola.
Nisam vidio da li je krov limeni, jer ako je onda lupa sigurno i to može smetati (paneli su debeli i na njima se ne čuje kiša ništa drugačije nego kao i kada pada na crijep ili šindru).