Srpanj 28, 2025, 17:32:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Biljke bez zemlje  (Posjeta: 2184 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marpl

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Biljke bez zemlje
« u: Svibanj 10, 2013, 16:18:43 poslijepodne »
Da li je istina da biljke mogu da rastu ako se stave samo u sljunak , bez zemlje i u koliko doziramo sa Easy Life ProFito mogu da opstanu ? ? ? ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Biljke bez zemlje
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2013, 16:36:27 poslijepodne »
Pa tesko da ce samo sa profitom opstati
profito je mikro,a za potpuno gnojenje ti onda fali jos makro KNO3,KH2PO4,K2SO4

Naravno ne treba zaboraviti i co2,ili easy carbo

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2013, 16:46:37 poslijepodne »
kod mene je sve raslo bez hranjive podloge ali sam pičio co2 i dobra rasvijeta

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2013, 16:59:15 poslijepodne »
Sve biljke za rast trebaju hranjive tvari, sada je pitanje koliko im toga ribe mogu priskrbiti. Npr u napučenom akvariju sa velikim ribama koje proizvode puno otpada bilje će imati puno toga za papati i vjerojatno se neće morati dodavati razna gnojiva kao što bi to bilo u nekom aquascape akvariju sa puno potrošača i malo riba.

Offline Marpl

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 10, 2013, 18:04:00 poslijepodne »
ne znam kako da stavim zemlju u akvarijum koji je vec pun ... imam zemlju kupila sam je , Nano akvarijum je u pitanju 30l sa neonkicama , samo pojma nemam kako to da izvedem sa zemljom ........ imam CO2 za nano ...

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #5 u: Svibanj 10, 2013, 19:31:38 poslijepodne »
Istina je! U mene sad u sljunku samo raste higrophylia iz dana u dan je veca a samo je u sljunku i ne dodajem nista osim tofa imam cryptocornyu usterianu koja mi je izrasla 1m isto tako je u sljunku i ne dodajem nikakve preparate imam i jos jednu biljku slicnu rogolistu koja se sadi i ona raste odlicno I rasvjeta je samo 18w a akvarij 80l ako hoces zemlju staviti ovisi jeli zemlja za cvijece ako je natopi je u neku kantu sutra dan ili za dva dan pokupi sve sa povrsine vode i baci prije ubacivanja zemlju iskrti dobro svaki tjedan otprilike promjeni i svaka 2, 4 sata promjesaj zemlju ugl. Taj proces imas tu na forumu napisan pogledaj... Akvarij koji je sad u funkciji u koji trebas staviti zemlju izvuci svu vodu u neku posudu sto vecu, posudu dezinficirati octom, hipermanganom sljunak  staviti u posebnu kantu jer su tu korisne bakterije koje moras sacuvati znaci  sacuvati pijesak u kantu sa akvarijumskom vodom ostaje ti jos ribice i bilje koje imas/nemAs ubacujes u onu vecu kantu sa akvarijskom vodom i tu prikljuciti filter da radi pazi da ti sto manje filter materijali budu u istoj vodi u malom prostoru i ne ostavljaj ni pijesak ni filter materijale bez akvarijske vode... I onda kad si to obavio/la pripremljenu zemlju stavis u zenske carape ili stavis preko nje mrezu za komarce i to imas objasnjeno e sad naspes u aq vodu pripremljenu aquasafeom 50% a 50% one iz akvarija tj iz kante s ribama a u kantu s ribama dolijes vode dovoljno pripremljene vode naravno akvarij se mora ciklirati ali manje jer imas vecinu bakterija ostavi da se ciklira 7dana i zab sam napomenuti biljke mozes prebaciti u akvarij kad ga napunis vodom a pazi kako ces redati jer ti se kasnije diZe zemlja ako ih budes vadila i zenske carape probusi na par mjesta vilicom i eto ugl dok natapas zemlju imas vremena da vidis sto zelis... Sve sam ovo pisao preko mob.kratko je i ima gresaka mozda ispricavam se
« Zadnja izmjena: Svibanj 10, 2013, 20:48:19 poslijepodne od xxmaticxx5 »

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Svibanj 10, 2013, 23:54:31 poslijepodne »
Kupi glinene kuglice za akvarijske biljke i gurni u podlogu uglavnom piše sve na pakiranju.
Ja sam nedavno sebi stavio, iako imam od tetrr gotov supstrat, ali je već neko vrijeme unutra pa sam to dodao kao dopunu.
I mogu reći da je bilje živnulo ili zamrzni kockice zemlje pa to postepeno stavljaj u podlogu, mislim da je o tome pisala kolegica Dellete

Offline Marpl

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Svibanj 11, 2013, 10:15:17 prijepodne »
O_o

hvala ljudi  :klap: .... samo me zanima sada sto se tice ovog peska kada ga budem usisavala svaki put cu pomerati biljke jel im to nece skoditi ?
ovo sa zemljom mi je trenutno jako komplikovano, moracu se pozabaviti time....

dodavacu im ProFito jednom nedeljno uz promenu vode ili je to mnogo ?!