Srpanj 04, 2025, 12:54:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Otvorenje granica 1. srpnja  (Posjeta: 3368 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
Odg: Otvorenje granica 1. srpnja
« Odgovori #50 u: Travanj 03, 2013, 21:49:31 poslijepodne »
Na našim avto putevima imamo poplavu Rumunskih kombija, koji švercaju sve i svašta, a policija najradje hvata baš njih, jer znaju da voze robu za preprodaju, a kot njih je očito da imaju robu za nadaljnu prodaju, jer dodžu u Lidli ili Hofer i  dva sumljiva tipa pokupe svu čokoladu koja je na policama,očito ide za preprodaju jer nije familije koja bi pojela tri nakupaovalne kolice krcate čokoladom.

Nije mi baš posve jasno - gdje ti rumunjski šverceri kupuju čokoladice i gdje ih onda prodaju?

Kupuju jih u Lidlu i Hoferu kot  nas u Sloveniji, jer na našim putevima je puno Rumunskih kombija koji voze bokzna šta sve, i onda dodžu u naše dučane i pokupe sve čokolade ( naročito milke) koje su na policama i voze jih za Rumuniju kde jih preprodaju dalje.

Zašto sam to pričao ?

Zato što je to očita kupnja za nadaljnju prodaju, i ako te na putu zaustavi carinska kontrola čeju tu robu zaplenit jer preganju šverc u unatrinjim mejama EU, jeste da je slobodan protok blaga, ali nije dozvoljen šverc - ili prodaja na veliko bez registriranog obrta.

A nemojte  se plašit posle ulaska u EU, jer ove carinske kontrole ne diraju običnih putnika, nego kombije, mala teretna vozila ....kot nas se niko ne boji te carine, jer je mogučnost da te ustave vrlo malena.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #51 u: Travanj 03, 2013, 22:08:00 poslijepodne »
Jel baš carinik maše palicom da te zaustavi ili bude i policajac u pratnji?

Uvijek sam ih vidao u paketu s policijom, cisto sumnjam da imaju propisanu opremu za zaustavljanje.

Ma pitam jer ne sjećam se iz auto škole da se spominjalo da te ima pravo itko drugi zaustaviti i kontrolirati na cesti, a da nije policajac...

Offline gašo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #52 u: Travanj 03, 2013, 22:39:37 poslijepodne »
Kod nas na jugu to zaustavljanje je normalno i svakodnevno jer je granica s BIH i CG blizu i imamo u krugu 100 km. desetak legalnih graničnih prijelaza i 100-tinjak ilegalnih (kroz vinograde).Brate ovdje se šverca sve i svašta! :D Kod nas ih zovu "dubinska kontrola" i nekada je samo (u civilnom vozilu) policija, a nekada su s kombijem  i Min.financija (carina) i Policija pa čak i Državni inspektorat.Zaustavljaju pretežno kombi vozila (ja ga imam) ali i mala i traže da im predočiš račun za ono što voziš.Točnije provjeravaju dali si to kupio u šopingu negdje u Hercegovini i dali si to prošvercovao preko granice (ili te je carinik prijatelj pustio da prođeš) Mene su jedanput zaustavili sve troje zajedno i driblali su me pola sata jer sam u kombiju imao tonu jabuka iz svog voćnjaka blizu Vrgorca, a to je oko 7km od graničnih prelaza.
Lako je prosječnom čovjeku objasnit da su to jabuke iz mog voćnjaka ( imam sve moguće papire koje sam im predočio), ali ajde ti VELIKOM DRŽAVNOM SLUŽBENIKU objasni da mi moj voćnjak prilikom berbe ne "izdaje račun" i ne vaga težinu prilikom utovara. Inače vozio sam to u Metković na veletržnicu. To će vam na sjeveru  ulaskom u EU biti i česta pojava na cestama iz Slovenije tj. EU. Zaustavljat će vas i pregledavati sadržaj gepeka. Naviknut ćete se na to brzo. Sretno!

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #53 u: Travanj 04, 2013, 21:43:30 poslijepodne »
Kupuju jih u Lidlu i Hoferu kot  nas u Sloveniji, jer na našim putevima je puno Rumunskih kombija koji voze bokzna šta sve, i onda dodžu u naše dučane i pokupe sve čokolade ( naročito milke) koje su na policama i voze jih za Rumuniju kde jih preprodaju dalje.

Zašto sam to pričao ?

Zato što je to očita kupnja za nadaljnju prodaju, i ako te na putu zaustavi carinska kontrola čeju tu robu zaplenit jer preganju šverc u unatrinjim mejama EU, jeste da je slobodan protok blaga, ali nije dozvoljen šverc - ili prodaja na veliko bez registriranog obrta.

A nemojte  se plašit posle ulaska u EU, jer ove carinske kontrole ne diraju običnih putnika, nego kombije, mala teretna vozila ....kot nas se niko ne boji te carine, jer je mogučnost da te ustave vrlo malena.

Zato su mene Vaši u civilu već tri puta pretresali u običnom autu sa ženom i bebom u Lendavi ... nemam pojma šta traže.. mi imali samo mokre ručnike iz terme ...  :D :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #54 u: Travanj 04, 2013, 22:48:43 poslijepodne »
Zato jer si iz poznatog "travarskog" kraja :)

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Travanj 04, 2013, 22:56:57 poslijepodne »
ne ne .... u mom kraju završe takvi ... :D

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #56 u: Travanj 04, 2013, 23:01:20 poslijepodne »
Gdje su konzumenti tu je i proizvodnja :)

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #57 u: Travanj 05, 2013, 01:24:54 prijepodne »
Gdje su konzumenti tu je i proizvodnja :)

Slažem se  :up:
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Travanj 05, 2013, 09:21:15 prijepodne »
zatvor ljudi ... zatvor je u Požegi ...  :P

nije baš da je moj kraj poznat po drogama.... ;)