Pozdrav svima, sad sam naišla na ovu staru dopisku o mom akvariju, već sam zaboravila što me sve morilo:)) Pa evo da izvjestim kako stvari napreduju s NPT-om.. Sve funkcionira super. Easycarbo sam odmah prestala dodavati jer mi je javila crna čupava i onda sam po njoj špricala easycarbo i najzad našla negdje na netu da ju ustvari kolebajuće razine CO2 u vodi potiču. Zato sam prestala, alga svejedno nestala. Voda ne smrdi, bilje raste, površinskog bilja imam puno, sad mi je od nekud neželjeno banula i leća. Ne gnojim, niš ne dodajem, filter očistila dva puta u 5 mjeseci no činio se potpuno čist pa i s time prestajem:) Vodu mijenjam tu i tamo, manje od jednom mjesečno po 20-30%- Pri promjeni vode kao usisavam, al nema ni toga na dnu puno za usisat!!! To mi je najčudniji dio: u prvih par mjeseci ipak se imalo NEŠTO bar za usisat, a sada kao da nema. Ok, akvarij se ustabilio i sve, ali ipak, kuda otpatci od bilja nestanu??? Mislim da ipak nije tako teško postavit samodostatni akvarij ako sam ja od prve uspjela. I sama se ne mogu načudit pa ga šnjofam stalno (imam traume iz djetinjstva kad sam ubila akvarij u par mjeseci, klasična priča kao i ostali, pobacala sve unutra i sve se usmrdilo), ali izgleda da je sve ok. No da nebi bilo baš bajno u zadnja 2 tjedna mi se ipak javio problem. Nekako mi je voda mutnasto zelenkasta. Ne znam što je to, nema na veliko vidljivih algi, nema neugodnog mirisa, ali se kuži da voda nije skroz prozirna. Šta bi to bilo?