Svibanj 08, 2025, 22:14:57 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: 2013 Python Challenge  (Posjeta: 3368 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kruno

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
2013 Python Challenge
« u: Siječanj 10, 2013, 13:17:37 poslijepodne »
http://www.24sata.hr/lifestyle/neobicno-natjecanje-tko-ubije-najvise-pitona-osvaja-nagradu-296813

Ne razumijem zašto se ovo i dalje događa
Uhh,kako me ljute ovakve informacije,šteta što sam vidio,samo gubim živce.
« Zadnja izmjena: Siječanj 10, 2013, 14:05:27 poslijepodne od Kruno »

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: 2013 Python Challenge
« Odgovori #1 u: Siječanj 10, 2013, 13:31:25 poslijepodne »
Pa meni se čini ok članak, a pogotovo onaj na linku na kraju, o kornjačama i ostalim k.lj. Jako neobično za 24sata.

Ispucavanje amera željnih krvi i očuvanje domaćih vrsta i edukacija. Dvije muhe jednim udarcem.
Hoće li biti sličnih akcija na channe?

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 10, 2013, 13:41:07 poslijepodne »
Pa meni se čini ok članak, a pogotovo onaj na linku na kraju, o kornjačama i ostalim k.lj. Jako neobično za 24sata.

Ispucavanje amera željnih krvi i očuvanje domaćih vrsta i edukacija. Dvije muhe jednim udarcem.

Da,nadam se da će se uvozom mošusnih kornjača popraviti situacija,jer je to ipak manje zahtjevna kornjača.
Za channe neznam.

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #3 u: Siječanj 10, 2013, 13:50:13 poslijepodne »
Iako volim zmije i najdraže su mi životinje mislim da su to trebali napraviti još prije 20 godina. Burmanci su kupovani od strane glupave američke djece koja su ih vidjela u pet shopu kao bebu zmijicu od 30-40 cm, nagovorili svoje još gluplje, autistične roditelje da im je kupe i nakon 2-3 godine kad je ta slatka zmijica prerasla u čudovište od 2-3 m, puštali su ih u prirodu. E sad, u sjevernijim državama SAD-a gdje se temperature zimi spuštaju kao i kod nas, zmije su ugibale i nisu napravile trajniju štetu, ali u državama kao što je Florida imale su savršene uvjete za život, razmnožavanje i pronalaženje hrane. Tako su burmanci postali najveći predatori u Everglades-u, Florida Keys-u i ostalim pokrajinama Floride.

Zašto kažem da su to trebali napraviti još prije 20 godina? Zato što su sada naselili krajeve poput Everglades-a u kojima su nemogući uvjeti za kontrolu i smanjenje populacije (močvarno stanište i gusto raslinje) i razmnožili se u tolikom broju da ako ih se i uspije istrijebiti, napravit će se još veća prirodna neravnoteža nego što je sada.

Trebala bi im se regulirati populacija tako da im se polako smanjuje broj kroz 20-30 godina i možda bi se nešto i postiglo. Isto tako nisam oduševljen ubijanjem tih zmija, ali realno gledano, kuda s njima? Vratit ih na Tajland, Kambodžu ili Indoneziju? Tako bi napravili sranje i tamo jer bi im toliko povećali broj da bi i tamo narušili prirodnu ravnotežu.

Humano ih eutanazirat, napravit roštilj i svi sretni. A amerima promijeniti zakone, zabraniti držanje bilo čega invazivnog što bi imalo utjecaj na određeno područje i išamarat im roditelje.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2013, 14:08:13 poslijepodne »
Iako volim zmije i najdraže su mi životinje mislim da su to trebali napraviti još prije 20 godina. Burmanci su kupovani od strane glupave američke djece koja su ih vidjela u pet shopu kao bebu zmijicu od 30-40 cm, nagovorili svoje još gluplje, autistične roditelje da im je kupe i nakon 2-3 godine kad je ta slatka zmijica prerasla u čudovište od 2-3 m, puštali su ih u prirodu. E sad, u sjevernijim državama SAD-a gdje se temperature zimi spuštaju kao i kod nas, zmije su ugibale i nisu napravile trajniju štetu, ali u državama kao što je Florida imale su savršene uvjete za život, razmnožavanje i pronalaženje hrane. Tako su burmanci postali najveći predatori u Everglades-u, Florida Keys-u i ostalim pokrajinama Floride.

Zašto kažem da su to trebali napraviti još prije 20 godina? Zato što su sada naselili krajeve poput Everglades-a u kojima su nemogući uvjeti za kontrolu i smanjenje populacije (močvarno stanište i gusto raslinje) i razmnožili se u tolikom broju da ako ih se i uspije istrijebiti, napravit će se još veća prirodna neravnoteža nego što je sada.

Trebala bi im se regulirati populacija tako da im se polako smanjuje broj kroz 20-30 godina i možda bi se nešto i postiglo. Isto tako nisam oduševljen ubijanjem tih zmija, ali realno gledano, kuda s njima? Vratit ih na Tajland, Kambodžu ili Indoneziju? Tako bi napravili sranje i tamo jer bi im toliko povećali broj da bi i tamo narušili prirodnu ravnotežu.

Humano ih eutanazirat, napravit roštilj i svi sretni. A amerima promijeniti zakone, zabraniti držanje bilo čega invazivnog što bi imalo utjecaj na određeno područje i išamarat im roditelje.

Ifsilon hvala puno za info :zagrljaj:
Ja sam u svijetu kornjača pa nisam ni znao da su zapravo najveći predatori.
Ali svejedno,imaš pravo,tim amerima nešto pod hitno treba promijeniti.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2013, 14:13:39 poslijepodne »

http://www.24sata.hr/lifestyle/akvarij-oprema-za-pocetnike-296672

sad sam i ovo našao... ajm amejzd

24 sata napreduje malo :D
šteta kaj takve članke "sakrije" pa ih rijetko ko pročita
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2013, 14:13:40 poslijepodne »
Nema problema.  :up:

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Siječanj 11, 2013, 06:56:05 prijepodne »

Burmanci u Evergladesu nisu potomci nečijih kućnih ljubimaca.

http://www.pbs.org/wnet/nature/episodes/invasion-of-the-giant-pythons/herpetologist-shawn-heflick-answers-your-questions/5564/

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #8 u: Siječanj 11, 2013, 12:19:33 poslijepodne »
Zanimljiv podatak, ovo nisam znao. Samo mi nije jasno kakva je to ustanova? Farma za uzgoj životinja koje idu u prodaju ili lab za nekakva istraživanja?

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 11, 2013, 12:53:32 poslijepodne »
ima i par dobrih dokumentaraca na National Geographicu... "Savršena oluja" ..ili tako nešto..o tome se već i spominjalo tu na forumu....

kad je tornado pomeo i raznesao diljem Floride skladište (čitaj šator :D ) za uvoz egzotičnih životinja... u kojem je bilo preko 900 burmanaca...

zanimljiv dokumentarac...ima ih zapravo serija od 4-5 komada... idu valjda svakih mjesec dva u reprizi....

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #10 u: Siječanj 11, 2013, 14:22:55 poslijepodne »

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #11 u: Siječanj 12, 2013, 16:18:43 poslijepodne »
stalno spominju taj slučaj u emisiji 'The python hunters', većina emisija je baš o tome, kako hvataju te odbjegle burmiće i njihove potomke
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline Striček Matija

• Punopravni član

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #13 u: Siječanj 15, 2013, 22:23:22 poslijepodne »