Je imaju inace izbuljenije oci..pogotovo decko..ali ovo sam primjetio da dosta strse vanka..plus ne jede..i nije zivahan kao prije(to je najblesavija riba koju sam imao..cim fotografiram evo ti njega ispred da pokvari sliku..cim je hrana u pitanju prvi je..cim rukom micem skoljke napada..
Da..ostali sustanari su sumbui(dva decka sa haremom od..ja mislim 7 zenki..e da i ona stara calvusica al ta je mirna i plaha.)nikad se nekefa sa sumbuima jer sad ima svako svoj red i teritorij..jedino se znao sa zenkom lagano pobit u vremenu kad ima male.
Hranjenje?moguce da je u pitanju hrana(da ukucanima nacrtam sto i koliko hranit..oni bi opet po svome..biga je..moje su ribe,boli ih churac za moje ribe..samo su im smetnja i obaveza,cudi me da mi mali ocellatusi i sumbui u kotilici nisu crkli..ali vidim da je dno prljavo od hrane,bokte ja njima kapaljkom to cistim,mjenjam vodu redovito,raznoliko hranim,cistim dno akvarija,dodajem koja kakva sranja(buffer,sol) sve samo da budu zdravi,i nikad nista im nije bilo iako je manji akv.(nazalost skoro pa 100l lol mrcu fali)
I onda ovako,svaki put kad me nema nesto se desi.Izvinite sto pilam ,ali frustriran sam vise.
Pogotovo kad mi odlazi jedna od drazih riba plus znam ako mi ne uspiju mali da je to to..niko ziv ne drzi ocellatus"Zambia" vise..ni ti Cvele?jel da?
Pokusat cu mjenjat vodu ali..strah me altosa,napacene ribe sa kojima treba pazljivo pri izmjeni vode,jos mi sad treba da mi odu muzijaci pa onda u churac sve,dvije godine sam ih trazio i jedva dosao do njih.
Ako je to pop eye..jel to zarazno?eto ovo mi je prvi slucaj i ne znam nista,mislio sam da oci budu zamagljenje i da samo jedno oko iskoci.