Pozdrav!
Imam guppy ribice malo više od mjesec dana. Tjedan dana nakon što su stigle kod mene jedna plava ženka je imala male. Fali joj jedno pola cm do pune veličine, ali bila je jako debela, kao balončić. Svugdje piše da gupike rađaju par sati, tako je i bilo prije više godina kad sam ih zadnji put imala, međutim ova ženkica je izbacivala male jedan po jedan svakih pola sata, i to u nastavcima, sve skupa 2 dana (sigurno je baš ona, gledala sam kako ih istiskuje). Ono što mi je bilo čudno je što je ostala debela nakon toga, ali sam si to objasnila njenom proždrljivosti (jednostavno jede više od ostalih i konstantno čupka i traži alge, najbrža je kad se hrani). Nije pokazivala znakove bolesti niti joj je trbuščić neprirodno velik, samo izgleda malo deblje od ostalih ribica. Izbacila je i par nezrelih jajašaca ali većinom bebe. Desetak beba nije bilo pojedeno, nisam ju odvajala.
E sad, odonda je prošlo negdje 25 dana, dakle nepuna 4 tjedna i danas ih ujutro krenem hraniti kad ona ima onako špic kod te tamne točke i eto za par minuta - jajašce. I tako svakih par minuta. Morala sam požuriti na posao pa nisam vidjela šta se događalo dalje

Došla sam kad je već bio mrak i svjetlo ugašeno, nisam ih htjela uznemiravati paljenjem svjetla u akvariju pa sam ovako uz sobno vidjela da su sve ribice na broju ali ne vidim nigdje nove bebe, samo ove već nešto veće. Ženkica i dalje izgleda debelo. Pogledat ću sutra kakvo je stanje u akvariju.
Nije li to prebrzo za sljedeći okot? I je li uopće normalno da rađaju tako po par dana?
Imam još dvije ženke, jedna je rodila par dana nakon te plave i preživjele su samo 2 bebe (ostalo pojedeno) i ta se još nije udebljala kako treba a druga još uopće nije imala male ali izgleda široko kad ih gledam odozgo.
Hvala, bilo kakvi komentari su dobrodošli!