Malo za razmišljanje
Jezeo Malavi nije tako , po pitanju temperature, tako konstantno ko jezero Tanganjika. Naime u samome jezeru Malavi temperatura variira od 21-28 stupnjeva, najtoplija je u kišnom periodu od novembra - aprila kad dostiže od 23-27 i tad je i sezona mrijesta, a od juna do avgusta temperatura jeste samo 21 stupnjeva. Iz toga se vidi, da temperatura znade jako variirati. I sad ono...šta mislite, da bi i vi ciklidima tako radili...šta bi se sa njima desilo...ipak pad temperature može oslabiti imunski sistem ciklida.?
No i zbog toga se po internetu nadje podosta različitih podatka o nekoj primernoj temperaturi takvog akvarija...pa se navode od 24-28 stupnjeva. Sad šta birati manju ili veču?...kod manje temperature su ciklidi možda malo manje aktivni, no kad je mreščenje u pitanju njim prija viša temperatura...ipak tako je i u prirodi.
sad ako nastavim...mislim, da je podešavanje neke temperature bitno,kad su u pitanju divljaki..ipak oni su u biti sa misklima još u svome jezeru Malavi.Naravno eto pitanja?
A kakvu imate ostali podešenu temperaturu?
Eto ja imam sad u akvariju 26 stupnjeva...odabrao sam središnji put.Ciklidi su aktivni i mreste se...eto.