evo opet jedno blesavo pitanje.
Dakle, vec smo utvrdili da osmoza jos uvijek funkcionira unutar prihvaljtivih parametara, ali nesto me dalje muci.
Dakle, napravim par litara ro vode, mjerim tds. on je 15, to je ok. Napravim jos puno litara vode, u boce, u svakoj boci tds - 15.
Iz zezancije, izmjerim tds u spremniku ro vode iz kojeg se nadoljeva u akvarij. oko 50???????? spremnik je dio akvarija, ima poklopac, koji ima rupu kroz koju prolazi samo cijev za nadoljevanje. Vjerujem da je neki ulazak prljavstine,prasine i slicnog, sto bi moglo poremetiti tds na minimumu, ne mogu reci da je nemoguce ,jer nije to hermeticki zatvoreno, ali na minimumu.
Dakle, zasto tds naraste? Zasto je u posudi drasticno veci od onoga sto ja dobivam na izlazu osmoze? Taj odjeljak nigdje ne pusta, dakle ne ulazi morska voda unutra, poklopac nikad nije otvoren duze od 1-2 minute tjedno.....jednostavno mi nije jasno.
Da pokusam istociti tu vodu, baciti je, odjeljak dobro oprati sa octom+voda, isprati, osusiti, naliti vodu kojoj izmjerim tds od 15, i da onda vidim sto ce se desiti? Ima li netko pametniji prijedlog, ili zna zasto se ovo desava?