Pozdrav silos65,
uh, uh, uh

Sorry ali morao sam sa uh početi ovo pisanje.
Tvojoj ribici nije dobro u tom akvariju zbog više razloga:
1. premali akvarij (1 zlatna ribica treba živjeti u 50 litara vode)
2. nemaš filter (filter je od iznimne važnosti jer u njemu kao i u podlozi žive dobre bakterije koje neutraliziraju otrove iz vode a ujedno se u filter kupe nečistoče iz vode......)
3. u ovako malo akvariju bez filtera sa 2 zlatne ribe si trebao mijenjati barem 40% vode svakih 4 do 5 dana što predlažem da radiš ubuduće
4. imam osjećaj da previše hraniš ribe (ribe se hrane jednom ili najviše 2 puta dnevno i to vrlo malo - toliko da za desetak sekundi pojedu svu hranu)
5. također imam osjećaj da prilikom izmjene vode NE USISAVAŠ podlogu sa usisavaćem a što je jako bitno
Ako ubuduće želiš držati ribe molim te da pročitaš naš priručnik za početnike i naučiš ga na pamet te da primjeniš stećena znanja:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498To na glavi što se pojavilo ribice (jako se loše vidi) postoji mogučnost da je vodena cista ili dobročudni tumor - molio bih te da osvjetliš akvarij i ponovo uslikaš ribu te postaviš bolju fotografiju.
Dok ne dobijemo fotografiju ja bih napravio slijedeće:
1. oprati unutrašnja stakla krpicom ali vrlo polako da se ne muti voda a potom
2. promjena 50% vode uz OBAVEZNO Usisavanje podloge usisavačem (ima na forumu objašnjeno kako se pravi usisavać od plastične bočice i crijeva)
3. probaj kupiti Easy Life FFM (Pet shop) i ulij duplu dozu FFM-a na litražu akvarija
4. slijedeći dan ulij duplu dozu Vitamina (JBL Atvitol ili Sera Fishtamin)
5. četvrti dan promjena 40% vode uz dodatak duple doze FFM-a
6. peti dan dupla doza vitamina
Ubuduće promjena vode svakih 5 dana po cca 40%, ribu hrani jednom dnevno ili maksimalno 2 puta na dan po vrlo, vrlo malo i to sa kombinacijom granulica i ljuspica te 2 puta mjesečno samo sa malo kuhanog graška bez ljuske ili sa sitno nasjeckanom kuhanom blitvom ili kuhanim špinatom. Nabavi akvarij od minimalno 50 litara sa filterom (ubrzat češ cikliranje sa dobrim bakterijama: Easy Life EasyStart ili od nekog drugog proizvođaća).
Ispuni ostale podatke u svom profilu (datum i godina rođenja, mjesto u kojem živiš) a radi lakše komunikacije i davanja savjeta.
Redovito nas obavještavaj o promjenama i o tome što si odlučio napraviti, za sada toliko, pozdrav i sretno.