Ovako.. ne znam kako se ponašaju ribe i izmet ako crvi postoje, ali je odmah nakon početka tretmana izbacila najtežu kakicu ikada (bila je mliječno-bijela/bijela). Tako da vjerujem da je ima(la) crve.
Sutra je drugi dan ubacivanja lijeka ali mi se čini da joj to neće previše pomoći. I dalje ima problema s mjehurom te se u jednom trenutku okreće na leđa, a u drugom je teška kao kamen i leži na trbuhu.
Meni je ovo žalosno gledati, a kada ubrojim da su zlatne ribice društvene ribe, došao sam do zaključka da ću je uspavati ako joj se stanje ne popravi unutar četiri dana. Počela si je regenerirati peraje, ali zbog problema s mjehurom, ribicu ne možemo vratiti u veći akvarij iz više razloga: * ako bude teška kao kamen, trebat će uložiti preveliki napor da dođe do površine i pokuša balansirati mjehur, * ako to i napravi, vjerojatno će pretjerati te će se okrenuti na leđa, kada se okrene na leđa sve zlatne ribice će ju gurkati s glavom (dvije narančasto-bijele su "brutalne" pošto ju stvarno guraju kroz cijeli akvarij).
Pa eto.. što mislite? Uspavati je jedino dobro rješenje?