Malo sam došao do ideje da napravim neki mali predfilter za vanjski filter. e sad,negdje sam vidio na forumu da je to već netko i radio i da stvar funkcionira fantastično ali nigdje nemrem ništa naći. Ajd malo pomoći i uputa kak i od čega sklepati tak nešta!
Nisam vidio taj post,ali sam vidio Monakin i Eheimov predfilter,pa sam napravio sebi nešto slično...odeš u polj.prodavaonicu(ili utipkaj u tražilicu mrežasti filter za navodnjavanje),kupiš ga za cca 100-130 kunića,biraš koliko sitnu mrežicu ćeš kupiti,radi protoka i sl.,spojiš ga na crjevo koje ide iz akv u kanister filter,i eto...prije njega staviš ventil za zatvaranje,da ga možeš zatvoriti prilikom čišćenja,i po mogućnosti,kupiš prozirni,pa točno vidiš kada se i koliko zaprlja..imaš sličnih filtera i za kućanstvo,po ovim velikim centrima,ja sam svoj kupio u Lidlu,kada je bila akcija proizvoda za vrt...prozirno kučište,unutra sitni mrežasti filter(periv,od plastike),zapremnine 1l,bio je 70-80 kuna..namijenjen za vodovodni pritisak,sa super dobrom brtvom,fantazija...čišćenje kanistra odgodiš za 2-3 mj....