Gle, mozes ti probati i sa obicnom zaruljom pa ces vidjeti, bilje najvise voli 6000 -8000 K , tako nesto, obicne bijele su 10000 K ako se ne varam, naime ima tip u Kutini EMGD shop, narucis online i stigne ti sutradan, neonke t5 po nekih 40-50 kuna , odlicne za akvarij , od nekih 6000 K, ima i grolux te su 8000 K mislim, 80 i nesto kuna i tako dalje. Sylvanija, odlicne a jeftine.
A GDJE CES NACI Marsileau, ja je trazim vec godinu dana i nemrem je nabaviti.
Moja preporuka je substrat, a ti vidi, mislim da ni Marsilaea nece bez dosta hranjivih tvari uspjevati, e sad ako mislis dodavati nutrijente onda druga stvar ( ja nista ne dodajem), ali opet mislim da je bolje kad je korjenje u substratu, gle probaj pa ces vidjeti, lako kasnije dodas supstrat na prednji plan i popikas biljcice u njega.
Mozda je JBL Manado nesto jeftiniji, mislim da je neke 3kg oko 60 kn.
Najbolja iskustva su ona koja sam dozivis, mi mozemo samo pricati svoja iskustva, ali svaki akvac je drugaciji.
Koriji vole kopati , ali ako je biljka dobro ukopana u supstrat ili pricvrscena sa onim metalnim kopcicama za podlogu ( ima i plasticnih , mislim od JBL isto) onda je nece otkopati.
Ja sam Parvulu kupio kao mali grmic , pricvrstio sa tim metalnim kopcama , kad su se biljcice pocele siriti i primile za supstrat, onda sam samo maknuo kopcicu i to je to, slicno sam radio sa Cubom.
poz...