Kolovoz 09, 2025, 14:21:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: hrana za ribice  (Posjeta: 4204 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dariva

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Tuzla- Bosna i Hercegovina
hrana za ribice
« u: Lipanj 28, 2012, 19:25:34 poslijepodne »
pozdrav svim akvaristima.novi sam na forumu a i akvaristici .interesujeme nesto oko hrane za ribe.u akvarijumu imam 10gupija 4 molija 4ksife 2 muljara 2 skalara i 2 zebrice .hranim ih sa tetra hranom listici vikend hranom i granulama.prosli tjedan sam eksperimentisao u vezi hranjenja ubacio sam komadic kruha da vidim kako se ribe ponasaju i na moje licno iznenadjenje nisam mogao vjerovati da se otimaju koja ce prije uzeti kruh da jede.pa me interesuje dali se smije davati kruh ribama
dariva

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: hrana za ribice
« Odgovori #1 u: Lipanj 28, 2012, 22:11:16 poslijepodne »
Ja nebi. U kruhu nema sad nekih hranjivih stvari, žitarice, kvasac, razni e-ovi... radje kupi još raznih vrsta hrane, npr sušene tubifexe, biljnu hranu u listićima i tabletama, smrznute crve (za njima će se otimati), itd.. možeš im davati prokuhano povrće (mrkva, grašak, brokula itd..)

Postoje i razni recepti za home-made hranu, poput one za diskuse, ali ne isplati ti se raditi to za tak malu količinu riba koje imaš..

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Lipanj 28, 2012, 22:12:51 poslijepodne »
mislim da ne.

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #3 u: Lipanj 29, 2012, 07:49:45 prijepodne »
Ja imam gupije i molije, zebrice, corije i otice.

Skuham Blitvu , kelj i tikvicu, pa ih spremim u zamrzivac i onda svaki drugi dan vadim jedan list blitve ili kelja ili kolutic tikvice, odmrznem i svezem flaksom i pustim u akvarij, za pola sata oglodaju blitvu ili kelj ili tikvicu.
Obozavaju takvu hranu. Ili ponekad skuham 10 zrna graska i skinem onu ljuskicu od  i ubacim u akvarij, potamane zacas.

Ili kupis spirulinu , tablete ili listice, i to vole, ali home-made obozavaju, a i odlicno im je za probavu, nije dobro da jedu stalno susenu hranu. Ja im dajem povrce svaki drugi dan, taj dan nema suhe hrane samo povrce.

Navodno i mrkvu kuhanu vole, nisam probao.

Ponekad i skuham cesnju cesnjaka , svezem flaksom i ubacim , nisu bas ludi za tim ali pojedu , a to im je jako zdravo.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline dariva

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Tuzla- Bosna i Hercegovina
« Odgovori #4 u: Lipanj 29, 2012, 15:18:40 poslijepodne »
hvala na savjetima probacu i to :)
dariva