Srpanj 24, 2025, 04:52:10 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Sve ribice se preko noći nakosile  (Posjeta: 1079 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline edah

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 47
Sve ribice se preko noći nakosile
« u: Lipanj 10, 2012, 08:40:25 prijepodne »
Juce ujutro sam po povratku sa puta primjetio naprije na limun tetri da pliva nakošena na jednu stranu nekih cca 20 stepeni, kada sam bolje zagledao slucaj je isti sa svim ribicama.
Jedu normalno, zivahne su ali im treba vaserka da se izravnaju (ustvari nakon sto sam im popodne promijenio 40% vode povremeno se i izravnaju, ali i dalje vecinom imaju taj nakoseni stav pri plivaju).

Kao sto rekoh ostalih promjena apsolutno nema.
Nazalost parametre sam zaboravio izmjeriti prije izmjene a sada su NO3 30 mg/l, ostalo sve uredno. Vjerovatno su oni divljali i bili jos veci :(. (bio sam na putu i nisam promijenio vodu u uobicajenom terminu)

Cini se vjerovatno trovanje njima, e sta sada? Dici ruke i cekati pomor, ubacivati nesto, opet mijenjati dio vode danas ili .....

Ili je ipak nesto trece u pitanju?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Sve ribice se preko noći nakosile
« Odgovori #1 u: Lipanj 10, 2012, 09:06:13 prijepodne »
a kad se upali svjetlo iznad akvarija, kako onda plivaju? da li su ukočene bile prema prednjoj stranici akvarija- na koju je dolazilo svjetlo , ako svjetlo u akvariju nije bilo upaljeno?

kužiš na što ciljam? :)

Offline edah

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Lipanj 10, 2012, 09:18:26 prijepodne »
I sa svjetlom je slicno,
ribe plivaju po cijelom akvarijumu, jedu kao i uvijek samo sto imaju taj mali nagib na jednu stranu. Sta vise ove manje ribice limun tetre i ove mlade tetre udovice su se i ispravile, nagib jos uvijek imaju ove vece ribe. Plivaju najnormalnije, povremeno su i prave  ali vecinom su nagnute na jednu stranu  (horizontalni polozaj-glava rep  "savrsen" al nagib na jednu stranu)

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Lipanj 11, 2012, 15:11:24 poslijepodne »
Pozdrav edah.

Blagi nagib na jednu stranu javlja se kada se ribe prejedu! Blagi nagib glavom prema gore zna biti zbog smjera strujanja vode iz izlazne cijevi filtera.

Dakle:

1. izlaznu cijev iz filtera usmjeri tako da ide prema površini vode i da ju mreška
2. smanji hranjenje riba glede količine koju pojedu te također hrani raznovrsnom hranom. Sva suha hrana treba se malo natopiti prije davanja da nabubri.

Ako si već napravio promjenu vode i usisao podlogu ulij duplu dozu Easy Life FFM-a a slijedeći dan duplu dozu vitamina.
Nemoj zaboraviti oprati filter u izvađenoj akvarijskoj vodi jednom mjesečno.