Kolovoz 04, 2025, 15:09:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Raspadanje peraja  (Posjeta: 757 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PercyKnight

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Raspadanje peraja
« u: Svibanj 29, 2012, 15:56:20 poslijepodne »
Gupi muzjak ima rep koji se raspada. A od danas je poceo ko mrtav olezati po podu. cini mi se da je ovo zadnji stadij neke bakterije il tak nes. Da li ima pomoci i cim?
Ako nema, sta da radim inace preventivno?

Offline duba555

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: vt
Odg: Raspadanje peraja
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2012, 22:19:45 poslijepodne »
prvo popuni upitnik na pocetku teme i dsaj vise podataka o akvariju, koliko cesto mjenjas vodu i sta sve uz taj postupak radis, ja mislim da je u pitanju bakterija ili stres kod riba. zamjeni odmah jedno 30 % vode i dodaj jednu malu cajnu zlicicu tuzlanske soli prethodno rastopljene u casi vode. cini se da ti voda nije kvalitetna i prljava podloga, pa se bakterije namnozice i zato ti je pocelo napadati gupije. Cekaj da ti se javi plavi, on ti je specijalist u ovom podrucju. pogledaj malo tu pod temom bolesti, imas barem 5 tema na tvoju unutrag dva mjeseca. moze ti se desiti da ti i druge ribe obole. prevencija ti je svaki tjedan ocistiti podlogu i zamjeniti dio vode, jednom mjesecno dati posebnu sol za ribe ili ovu jeftinu Tuzlansku, svaki put kod promjene vode malo i filter procistiti, kupiti vitamine za ribice i ojacati ih, mozes im dati i izboden cesnjak u vodu, dobar je u rijesavanju bakterija. to mozes jos danas ili sutra ujutro napraviti. ovo sto sam ti ja dala savjete su ti sos, a plavi ti moze dati jos bolje rijesenje.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Svibanj 30, 2012, 09:11:13 prijepodne »
Pozdrav PercyKnight,

Prije svega zahvaljujem dubi555 na izvrsnom odgovoru i savjetu ( :-[ evo meni suradnika  :zagrljaj: :up:)

Dakle, kako je duba pretpostavila uzrok ugibanju nije raspadanje peraja več nešto drugo a raspadanje peraja je samo krajnji rezultat i samo jedan od simptoma.

Najvjerojatnije se radi o lošoj kvaliteti voda a s obzirom da je to samo pretpostavka molim te da ispuniš naš upitnik: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0

pa čemo ti temeljem dobijenih podataka u Upitniku moči dati kvalitetan odgovor i savjete, pozdrav.

Offline duba555

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: vt
« Odgovori #3 u: Svibanj 31, 2012, 11:34:26 prijepodne »
Hvala plavi, sada cu se jos i umisliti, ja sma na vlastitoj gresci naucila