Srpanj 25, 2025, 09:00:21 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tehnicko pitanje oko pozadine  (Posjeta: 2326 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sixto

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Tehnicko pitanje oko pozadine
« u: Svibanj 01, 2012, 11:43:54 prijepodne »
Pozdrav ljudi!

Ovo mi je prvi post po registraciji, nadam se da ce ih biti jos.

Hocu da ponovo stavim u funkciju svoj akvarijum od 250l.
Gledam te fabricki izradjene pozadine, jedna je bas stavljena na Spensu kod nas u Novom Sadu i moram priznati da su mi skupe. Milion je klipova na youtube kako uraditi sam svoju pozadinu pa sam razmisljao da napravim sam svoju.

Ono sto mene interesuje, i zasto kacim temu, jesu tehnikalije oko pozadina.
Vidim da se spominje remecenje pH vode zbog materijala od kojih je izradjena pozadina.
Interesuje me koje materijale koristite za presvlacenje stirodura ili stirpora, koje lepkove za spajanje elemenata, cime bojite samu pozadinu i ako je zavrsno lakirate cime to radite, a da se moze naci na trzistu ovde a ne u USA i da ne otpusta hemikalije koje mogu poremetiti homeostazu u akvarijumu?

Hvala unapred na odgovorima!

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Tehnicko pitanje oko pozadine
« Odgovori #1 u: Svibanj 02, 2012, 14:18:28 poslijepodne »
Pa odgovora na tvoj post je miliun na drugim postovima treba samo malo pročitati.Ali ukratko stiropor ili stirodur,spajanje silikonom,premaz postoji sikin premaz za šterne ili ti bunare koji se koriste za pitku vodu to znači da je potpuno netoksičan,i na kraju akrilne boje i to bi bilo ukratko to.

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Svibanj 02, 2012, 15:17:56 poslijepodne »
stiropor , premazes ju lijepilom za plocice i pofarbas granitnom bojom ili fugir masom za plocice i to ti je to

Offline melek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Svibanj 02, 2012, 16:32:09 poslijepodne »
ja sam  uradio isto jednu pozadinu od stiropora , ljepio silikonom za stiropor premazao fug masom za pločice nije skupa  imas ona mala pakovanja
pa mozes uzeti raznih nijansi mjesati igrat se .. ..
i tako  negde naletim da se koristi akrilna boja , odem kupim  nabacim jedan i sloj  samo eto da malo promjenim nijansu boje  na nekim djelovima
i kad se sve osusilo  potopim je  i  imam sta vidjeti gde sam prešao sa akrilnom počelo da otpusta boju , naravno nije sve odjednom spalo
probao sam ja skinuti oribati al nije mi uspjelo tako sam drzao   godinu  u sobi onako stjala na suhom i cjelo vreme je akrilna opadala , na jednom
forumu mi napisase da je ta akrilna na bazi vode  i da  je zato pocela opadati u vodi :S .. .
moja preporuka kupis vise pakovanja fug mase  par puta predjes  , vjeruj da nemozes slomiti  ja sam probao kad sam bacao pozadinu jedva izlomio
 :AkTer:
Umovi su poput padobrana - ne služe ničemu ako nisu otvoreni.

Offline Sixto

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 02, 2012, 23:38:49 poslijepodne »
Hmmm, pa koje onda boje da uzmem, neke koje nisu na bazi vode?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #5 u: Svibanj 02, 2012, 23:51:55 poslijepodne »
Niakve boje u spreju, uzmi masu za fuge, to ti je najsigurnije za početak.. uzmeš nekoliko boja i miješaš u sto kombinacija..