Kod zenke gupija mi je izmet bio crven, ko krvav tak nes. Neznam jel to normalno ili znak bolesti pa radi preventive evo me ovdje
Evo podatci
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 10l
- temperatura, nemam termometar

ali nema grijaca
- vrijeme od pokretanja akvarija, 3-4 dana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 1,5 dan

- koliko često i koliko mijenjate vode svaki dan-dva 30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija Nop
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) Nemam nego onu sinteticku vatu i ono zeleno ko neka sinteticka zica
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) vata i to zeleno
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? Umjetni panj
- grijač nema
- pumpa za zrak VitaTech 150l/h
- CO2 sustav – kakav nista
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) par kapi sera aquasafea sam samo dodo
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 2x gupi(1 M, 1 Ž) 2x plati (1M, 1Ž) 2x čistači( neznam spolove)
- starost ribica neznam
- ima li potencijalnih „terorista“ po mome ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) hrana u listicima ona od Sere. 1-2 x dnevno u vrlo malim kolicinama
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) Sve je novo haha
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)Bio je uzasan miris ali sam ga svakodnevnim mjenjanjem vode mako, sad smrdi samo malcice
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke: nemam ni jednu tek stizu
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma Ne primjecujem nista osim izmeta vrijedi i na donjem pitanju
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) Uzima, ko luda jede, ima kisika dise normalno valjda, ne sakriva se
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) evo toga, sve imaju onaj smeckasti, a ova ima ko krvavi
- kad su se simptomi prvi puta uočili danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima nikaj
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo ova ak se moze to nazvat bolesti, jucer jedna riba cistac koja se od pocetka cudno ponasala( no eat, no move)
- stanje ostalih stanovnika Super, samo se zenka platija stalno skriva u stablo al inace je ok