s ovime se slazem totalno.
u biti, nevezano o kojem akvarijskom proizvodu je rijec, uglavnom slijepo vjerujemo onome sto pise na bocici-kutiji. Sto je jos gore, slijepo vjerujemo da nam je bas to potrebno. Uzrocno-posljedicnom vezom, trosimo nemale novce na sve te cudotvorne vodice, a ustvari za sve postoji i "prirodna" alternativa. Pocevsi od hrane kojom hranimo ribe, preko raznih tekucina za pripremu vode, o lijekovima i slicnom da ne pricam.
A moze i prirodno. Povrce, ovo ili ono, lijevo ili desno. Bure sa vodom koja stoji 3 dana, a u toj vodi grijac i pumpica da voda cirkulira je jednako ucinkovit kao i aquasafe za pripremu vode. ni manje ni vise, ista stvar, rekao bih. Sve je to super u teoriji, medjutim, ipak ima jedan ali.
Moja kreativnost u pokusaju osiguravanja potrebnih, ili barem zeljenih vitamina ribama (necu reci neophodnih) kroz raznorazne prirodne metode je upravo to - pokusaj. I bez obzira na sve, nikad neznam sto sam tocno dao, a jos manje znam u kojoj mjeri. Ovako, s nekim gotovim vitaminima, imas barem privid da je to proizvod s kojim ne nagadjas, vec osiguravas ribi ono sto.... hajmo reci ono sto bi bilo dobro da ima, jer nista nije neophodno, pa tako ni dodavanje vitamina. Mislim, neznam ni sa gotovim vitaminima sto dajem i u kojoj mjeri, ali to je vec podrucje s kojim se ne zamaram previse, valjda netko tko je to pravio zna. Cak i kad oduzmes njegov krajnji cilj cijele price, a on svakako nije zdravlje i dug zivot mojih riba, vec profit, opet ostaje ono - valjda oni znaju sto to tocno radi, i nek radi samo 30% od onog sto k(l)azu da radi, opet ce biti dobro i svakako bolje od mog nagadjanja.