Srpanj 29, 2025, 19:43:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: koje ribe s Frontosama?  (Posjeta: 4926 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DRC VZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: koje ribe s Frontosama?
« Odgovori #25 u: Veljača 16, 2012, 19:11:38 poslijepodne »
da slazem se sa kolegom ikotom.. i ja bi izbjegao stavljanje vate, nebi ju stavljao unutra, jer ces cesce cisiti nego inace bez vate.. ali naravno na tebi je ti odlucujes..
kolega ikota je mislio na one bio bals ;) plasticne kuglice, tako bi i ja, stavio i keramike, nesto spuzve, imas grublju i meksu, ali vatu bi izbjegao.. neznam kako tko koristi na pregradnim filterima, dosta sam cuo da stavljauju vatu, ali mislim da ima ona grublja i meksa, pa ako ces ici sa vatom, onda stavi grublju..  ;)

vata mora biti alene ja imam tri vrste spuzve evo slike samo kaj mi je vata ispod gornje slike

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #26 u: Veljača 16, 2012, 21:48:11 poslijepodne »
Gledaj Dario, vata nemora biti uopce da bi filtracija njemu funkcionirala pogotovo ako stavi sve tri vrste spuzve plave  (ppi 10, 20 i 30), vatu mozes stavljati ako bas zelis ali racunaj s time da ju cistis na tjednoj bazi a mjenjas ovisno o zacepljenju dvomjesecno nekad cesce nekad rjedje ali sve u svemu vata ti donosi vise briga i losih stvari nego dobrih da ne zaboravimo koliko ti vata smanjuje/stopa protok s vremenom bez obzira cistio ti redovito ili ne. Dakle ako ce staviti ove tri vrste spuzve plave vata je totalno besmislena naravno plus sera siporax i nista mu vise netreba, ja drzim svoje frontose tako od pocetka i filtracija i vise nego dobra. Sto se tice tih drugih materijala bioballs etc moze slobodno staviti ali po meni su mu plave spuzve plus siporax i vise nego dovoljno, ok moze mozda se malo poigrati pa mozda malo pojacati pricu keramike i umjesto dijela siporaxa neki malo kvalitetniji medij Seachem Matrix ili od E Life-a symbiont. Sa vatom ce imati samo briga, posla i na kraju krajeva minusa po pitanju protoka etc..

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #27 u: Veljača 17, 2012, 00:10:22 prijepodne »
ako nema bilja, preporucam uz sera siporax obavezno easy life symbiont

symbiont pobije gotovo sve nitrate, bilje ostaje gladno...

mozda bi jos nesto stavio za fosfate, ali ako nema previse diranja po filteru,
fina gruba spuzva, fina spuzva, siporax symbiont
dobitna kombinacija, jedino je minus siporaxa 170 kn za 1l i symbionta 240 kn za 1l

ja nikako nebi stavljao vatu... tko god je probao, kasnije ju je odbacio,
super je sto se filtracije tice, smrt je sto se protoka tice...

tesko je biti pametan, svatko ima neke svoje fore

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #28 u: Veljača 17, 2012, 02:39:31 prijepodne »
Dario filter ti ima baš Dinamo štih :up:

Ali po meni da je kontra, znači da je spužve kolko siporaksa, a siporaks , keramika i bio bols kolko spužve, Protoka bi imal 60% više, a samim time i filtracija bi bila bolja
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #29 u: Veljača 17, 2012, 07:37:53 prijepodne »
malo sad meni nije jasno pa mi pomozite.ako u komoru sa pumpom dolazi voda i ona ne vuče zrak bila vata ili ne znači da nije protok oslabljen. jeli tako ili griješim
Dario dali vata možda ide zadnja a ne prva :question:
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline hosen

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #30 u: Veljača 17, 2012, 08:26:34 prijepodne »
Ja osobno cu napraviti da mi jedan filter bude vise za mehanocku filtraciju a drugi za biolosku, te samim time imam neku ravnotezu i naravno powerhead od 5000l/h...
No to je opet moje misljenje, no naletio sam na nekom forumu da je netko sa stampom radio rupe u spuzvi te samim time povecal protok. no tko ima stampu u kuci :D

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 17, 2012, 09:24:42 prijepodne »
malo sad meni nije jasno pa mi pomozite.ako u komoru sa pumpom dolazi voda i ona ne vuče zrak bila vata ili ne znači da nije protok oslabljen. jeli tako ili griješim

upravo to, ja sam imao viška jednu veliku plahtu od filtera na napu pa sam stavio za probu na spužve. komora sa pumpom ima isti nivo vode tako da je sam protok nepromijenjen, a taj filc mi nije problem izvaditi jednom tjedno i oprati ga

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 18, 2012, 22:14:44 poslijepodne »
Gledaj Dario, vata nemora biti uopce da bi filtracija njemu funkcionirala pogotovo ako stavi sve tri vrste spuzve plave  (ppi 10, 20 i 30), vatu mozes stavljati ako bas zelis ali racunaj s time da ju cistis na tjednoj bazi a mjenjas ovisno o zacepljenju dvomjesecno nekad cesce nekad rjedje ali sve u svemu vata ti donosi vise briga i losih stvari nego dobrih da ne zaboravimo koliko ti vata smanjuje/stopa protok s vremenom bez obzira cistio ti redovito ili ne. Dakle ako ce staviti ove tri vrste spuzve plave vata je totalno besmislena naravno plus sera siporax i nista mu vise netreba, ja drzim svoje frontose tako od pocetka i filtracija i vise nego dobra. Sto se tice tih drugih materijala bioballs etc moze slobodno staviti ali po meni su mu plave spuzve plus siporax i vise nego dovoljno, ok moze mozda se malo poigrati pa mozda malo pojacati pricu keramike i umjesto dijela siporaxa neki malo kvalitetniji medij Seachem Matrix ili od E Life-a symbiont. Sa vatom ce imati samo briga, posla i na kraju krajeva minusa po pitanju protoka etc..

slazem se s tobom oko vate perem ju cesto i mijenjam svaki mjesec i imam pitanje inace kaj se tice spuzve perem samo dvije prvu i srednju a zadnju koja je na dnu ne perem i nisam je nikad vadio van na njoj je keramika dali bi trebao i nju prati znas zato sam stavio vatu da mi zadrzava otpatke da ne moram vadit keramiku i zadnju spužvu i daj mi reci gdje ima za nabavit  Seachem Matrix ili od E Life-a symbiont i cijena naravno ako znas