Pozdrav,
Kako naslov kaže cory pandica ima spaljen, pojeden donji krak repne peraje, diše ubrzano, na jednoj strani lagano crvenkasto prema trbuhu (možda se u međuvremenu povuklo jer ga sada ne vidim). Brkovi su cijeli. Riječ je o izoliranom slučaju. Akvarij se redovito održava osim, prije dva tjedna je bio period od mjesec dana da sam promjenila 3 puta u tom mjesecu jer nisam imala vremena. Akvarij je Rio 125, jako zasađen, vanjska filtracija, nema algi, stanovnici 12 malih neonki, par papar corya, 6 kom pandi, 2 ancistrusa i skalar. Ribe i bilje su tu već 3+godine...nema noviteta...osim povremenih koćenja malih pandica... jedno vrijeme sam ih imala duplo pa su mi uginule pri seljenju, generalki...Nekoliko neonki je otišlo kroz godine (od starosti pretpostavljam, nije bilo tragova bolesti)
Prvo sam osim standardnog dodavanja sredstva za pripremu vode dodala FFM, riba je jela, ali peraja se nije oporavljala. Zatim sam je stavila jučer u karantenu (pola stare, pola čiste vode) i dodala furanol2.
Jel ima još kakav dodatak? Iz iskustva mi je ostalo da su coryji najteži za liječenje, uz gupije. Čak se neonke prije oporave.
Nisam je zasad hranila, jer ne izgleda kao da bi jela, pa da se ne raspada tabletica u vodi.
Jedino što mi pada na pamet je da se izmorila jer sam prošli tjedan vidjela jaja...pa da nije bilo kakvih naguravanja.